Een verslag uit Gambia (1)

Vandaag begin ik met een beeldverslag van de korte reis die onze middelste dochter Edith pas heeft gemaakt naar Gambia, een land dat weinig meer bekend is dan dat je er strandvakanties kunt houden en dat het op een merkwaardige wijze omarmd wordt door Senegal. In feite vormt het een enclave daarbinnen. Gambia telt circa 1,5 miljoen inwoners die praktisch allen in die strook land aan de boorden van een rivier wonen, met het merendeel van hen in de hoofdstad Banjul. Gedurende de acht dagen dat Edith in Gambia was, heeft zij er voor gekozen om niet aan het strand te liggen, maar om zicht te krijgen op het leven van de mensen zelf. En die ervaringen heeft zij in beeld proberen vast te leggen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een verslag uit Gambia (1)

  1. Saar zegt:

    Ik zal je maar eerlijk vertellen dat Edith wel 7 dagen aan het strand heeft gelegen, en de foto’s van toen ik alleen op pad was van mij heeft geconfisqueerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s