Dijksma en Nijmegen

De Partij van de Arbeid zit lelijk in het verdomhoekje en heeft dat voor een groot deel aan zichzelf te danken. Een weinig overtuigend leiderschap, een zwalkende koers, gebrek aan visie en een volkomen onduidelijke plek in het politieke krachtenveld, die vooral tot uitdrukking komt in het afwisselend voeren van oppositie en dan weer verlenen van steun aan het minderheidskabinet – Rutte. Waardoor de kiezer absoluut niet meer weet waar die PvdA voor staat. Dat krijg je er van als je zo nodig die bestuurs – en bestuurderspartij wilt zijn. En dan moet je vooral niet klagen als de kiezer het niet meer snapt en je naar zijn steun laat fluiten en helemaal de balen krijgt van je geluid als je je nog altijd niet blijkt te willen onttrekken aan dat odium dat je in feite niets anders dan een banenmachine bent, de handige opstap voor een verlokkelijke baan in het openbaar bestuur. Want daar heeft de partij nog het meest van haar bezoedelde reputatie aan te danken. Aan het feit dat vaker Kamerleden als dank voor hun jarenlange loyaliteit in weerwil van hun incompetentie beloond werden met een mooie bestuurlijke functie, waarvan er immers genoeg goed betaalde te vergeven zijn

Met als laatste huzarenstukje in deze traditie – want het kan onmogelijk anders genoemd worden – de kandidering van het langst zittende PvdA – Kamerlid, Sharon Dijksma voor het burgemeesterschap van Nijmegen. Wat met recht een aanfluiting is omdat deze dame als enige kwaliteit haar zitvlees heeft, waar ze in alle twintig jaar Kamerlidmaatschap nooit te betrappen was op enig profiel of een echte, doordachte eigen mening, hoogstens dus op volstrekte trouw Waardoor ze op haar leeftijd van 41 jaar al bijna twintig jaar dienst op het Binnenhof erop heeft zitten en al zoveel stormen heeft doorstaan dat zij nu al tot de fossielen in het Haagse behoort, die voor afsterven behoed moeten worden. Vandaar deze opmerkelijke transfer naar Nijmegen, waar die stad geen felicitaties mee verdient, te meer niet omdat de gemeenteraad van die stad dit landelijk aangestuurde spelletje zo maar mee wilde spelen. Wat een diskwalificatie van het burgemeestersambt betekende, maar waarmee de PvdA – en dat is nog veel erger – alleen maar bevestigde hoe gelijk de kiezer heeft als deze zich met de buik vol van haar afwendt, omdat haar woorden en daden geheel verschillende grootheden zijn geworden .

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Dijksma en Nijmegen

 1. Nanos zegt:

  Ik snap ook niet wat Nijmegen in haar ziet. Wat heeft ze nou aan bestuurlijke ervaring?
  En wat weet ze van gemeentewerk? Als ze zo nodig burgemeester moet worden, kan ze beter klein beginnen.
  Er waren kandidaten met ervaring als burgemeester. Waarom willen ze die niet? Omdat de naam niet bekend is?

 2. mack zegt:

  Ze werd destijds voorgesteld als een groot politiek talent. Vergissing of roepen ze dat bij elke nieuweling?

  • robschimmert zegt:

   Verjonging was toen zo aan de orde. Dus maakte je als partij goede sier als je dan aan kwam met zo’n geweldig talent. Daarvan kon je op je vingers natellen dat je op die leeftijd van net twintig onmogelijk kon doorzien of die het ware politieke gevoel had. Dat is namelijk typisch zo’n vaardigheid die je door schade en schande moet ontwikkelen.

   • mack zegt:

    Waarschijnlijk had ze destijds voor haar leeftijd een grote theoretische kennis en kon ze aardig debatteren. Maar goed, laten we eerlijk zijn, het vak van burgemeester stelt toch ook niet al te veel voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s