Nederland voor schut

Het zal mij niet alleen opvallen dat dit minderheidskabinet plus haar gedoogpartner in nog geen jaar tijd kans heeft gezien om de reputatie van Nederland in Europa flink naar de filistijnen te helpen, om ons land goed voor schut te zetten. En wel zozeer dat we aardig op weg lijken om het meest irritante en chagrijnige land van Europa te worden, wat volgens mij nooit de ideale vertrekpositie kan zijn voor een land dat zo afhankelijk is van zijn export. Maar het gebeurt allemaal wel onder leiding van Rutte en zijn VVD die waarachtig met hun eigenzinnig optreden dat dwars tegen elke draad ingaat, ook nog de illusie lijken te hebben dat ze hun ambitieuze agenda waar ze wel de steun van de Europese partners voor nodig hebben, toch kunnen realiseren. Hoe dwaas en dom kun je zijn als je tenminste niet onnozel bent. Waar ik de bewindslieden en politici die dit kabinet steunen dan wel gedogen, toch niet van verdenk. Dus moeten ze gewoon oerstom zijn en oogkleppen op hebben. Want hoe krijg je het anders verzonnen om de overeenkomst met buurland België over de bestemming van de Hedwigepolder op het moment dat de inkt van de handtekeningen daaronder net droog is, eenzijdig te willen veranderen en dat ook nog vol te houden ondanks aanhoudend Belgisch en Europees protest? En dan die Nederlandse europarlementariërs van gedoogpartij PVV, die het vertikten om op te staan toen in het Europees parlement een minuut stilte in acht werd genomen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Arabische lente.

Zeker zo opvallend is de rol die Nederland opeist als het weigert om op Roemenen en Bulgaren het verdrag van Schengen van toepassing te verklaren waardoor inwoners van die landen vrij door Europa kunnen reizen, een weigering tegen de uitdrukkelijke wens van alle andere EU – leden in. Waarmee je je als land bepaald niet populair maakt en helemaal daarna in het verdomhoekje komt te staan als een aantal Nederlandse politici – want zo staan ze wel in het buitenland te boek – het idee lanceert om een website in het leven te roepen waarop klachten kunnen worden gedeponeerd over Midden – en Oost – Europeanen die in Nederland verblijven. Met als klap op de vuurpijl een regering die daarover op puur procedurele gronden geen standpunt wenst te vertolken. Wat dan onmiddellijk in datzelfde buitenland, in Brussel en in de rest van Europa zal worden begrepen. Dus helemaal niet. Met als gevolg grote reputatieschade waarvan de dames en heren ministers en gedogende en steunende politici allicht het minste last hebben, getroffen als die het met elkaar hebben onder die Haagse kaasstolp. Want de echte gevolgen van hun kamikaze-politiek zullen in het land te voelen zijn, bij de belastingbetaler, als Europa het met Nederland heeft gehad en het de rug toekeert en wij dus naar onze inkomsten en werk kunnen fluiten. Dat zou die Rutte wel eens mogen overwegen in plaats van het zoveelste potje te lopen grijnzen en lachen. Hoewel je zo langzamerhand kan gaan denken dat hij echt niets anders kan.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Nederland voor schut

 1. metinrealist zegt:

  met je hondert procent meeeens met dit boeren politiek van dicht timmerde mind of deze cabinet wij gaan richting hoogste werkloosheide landen met slechte politiek besluitsvorming van het kabinet en zijn kleingeestelijke partner of pvv lande nederland in europa niet alleen gewone niet westerse allochtenen maar hele europese volkeren tegen.

 2. Laurent zegt:

  Ja, het moment is dichtbij gekomen dat je het maar zo laat als men je in het buitenland voor een Duitser aanziet.

 3. Sjoerd zegt:

  Het wordt tijd dat dit kabinet valt…

 4. Fien. zegt:

  |Goed en dan valt het kabinet. En dan? Nieuwe verkiezingen?
  Wat in godsnaam moet ik nog kiezen?
  De SP is oude politiek. De PvdA moet eerst intern op orde komen. Het CDA bestaat niet meer over een tijdje. En de VVD wordt weer de grootste partij, maar Rutte hoeven jullie niet.
  Over christelijke politiek wil ik het niet hebben. Staat en religie moeten gescheiden blijven.
  En Jolanda Sap is bezig haar eigen stekker eruit te trekken.

  • robschimmert zegt:

   Daar gaat het logje toch niet 0ver? Ik refereer slechts aan het feit dat deze ploeg kans ziet om ons land in nog geen jaar tijd internationaal kompleet voor paal te zetten. Want bedenk dat ik me slechts tot een paar incidenten heb beperkt, waar het zo langzamerhand een gedragslijn begint te lijken.

   • RadaR zegt:

    Het is een “zwarte lijst”, die je opsomt. En iets zegt me dat je nog niet eens uitputtend bent geweest. Voor mij kunnen er twee [zorgwekkende] conclusies aan worden verbonden:
    a. het gaat niet goed met het democratisch gehalte van onze samenleving;
    b. mismanagement regeert en is de norm geworden.
    Ik kan me Fien’s “wanhoop” best voorstellen, want vindt maar eens een alternatief. Één van mijn vaste bezoekers drukte het qua oplossingsrichting wellicht nog het beste uit. Vrijwel elke politieke partij resp. stroming heeft door de decennia heen [meerdere malen] de kans gehad er iets van te maken. Allen faalden hopeloos. Wellicht is het daarom wel zo “eerlijk” dat ook de SP eens een kans krijgt. Waarbij geen enkele garantie bestaat dat ook zij niet verder zal komen dan hopeloos falen. Maar er is tenminste “the glimmer of hope”.

  • Laurent zegt:

   Zolang de PVV maar geen bal meer te vertellen heeft vind ik het al 100% vooruitgang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s