De rrr’s van Melanie

Van haar beleidsdaden zal nog niemand wakker liggen omdat ze eenvoudigweg nog niets heeft gepresteerd, want geen kans heeft gezien om de NS en ProRail op het gewenste spoor te houden. Hoewel ze al een tijdje in de wereld van Verkeer en Waterstaat meeloopt, eerst vier jaar als staatssecretaris, nu al weer een dik jaar als minister, is ze kennelijk nog altijd niet gewend. Wat doet ze namelijk anders dan zich voortdurend verslikken in het ene na het andere incident? Waarna nog alleen haar excuses en toelichting bijblijven die als moeizaam rrrollend materrrieel uit haarrr mond komen, met die deftige sprrraak die zo naadloos past bij haarrr naam die geschrrreven wordt als Schultz van Haegen – Maas Geesterrrrrranus. Waarrrbij bij mij, telkens als ik haarrr weerrr zo hoorrr brrrauwen, de vrrraag rrrijst of dit haarrr natuurrrlijke sprrraak is of dat zij die zich heeft aangeleerrrd bij Minerrrva, die krrroeg van het Leidse studentencorrrps waarrr je met een derrrgelijk toontje vast en zekerrr meerrr aan de bak kon komen.

Of zijn die rrrollende rrr’s die als rrrollend materrrieel langs het spoorrr van haarrr tanden passerrren het uiterrrste bewijs dat zij met die sprrraak de onderrrste sporrrt van de adeldomsladderrr verrrtegenwoorrrdigt? Is in haarrr, in Melanie Schultz van Haegen – Maas Geesterrrrrranus, de ambitie mogelijk volledig gesmoorrrd in haarrr drrriftige strrreven om die rrrollende rrr rrrisicoloos en soepel uit haarrr mond te kunnen krrrijgen. Want zeg nou zelf. Is errr nog iemand die naarrr haarrr luisterrrt, naarrr wat zij te zeggen heeft? Je hoorrrt toch nog alleen die vrrreselijke rrr waarrdoorrr de inhoud van haarrr woorrrden geheel aan je voorrrbijgaat. Net zoals de inhoud van dit verrrhaal dat net zo verrrlorrren gaat in de rrr’s die maarrr over het scherrrm blijven rrrollen. Waarrrdoorrr de ministerrr errr toch goed aan doet om haarrr sprrraak wat te verrranderrren, wil ze werrrkelijk meerrr gehoorrr krrrijgen en daarrrmee het verrreiste begrrrip om beterrr te kunnen functionerrren. Tenzij het toch zoiets is als een sprrraakgebrrrek. Dan zullen we het haarrr verrrderrr niet euvel duiden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De rrr’s van Melanie

  1. Mack zegt:

    Nou, inderdaad. Jouw tekst leidt al net zo af van de inhoud als dat zij doet met haar R. Dit is een Gooische R, die vrij weinig met een R van doen heeft. Het is meej een j.

  2. Nanos zegt:

    Het Leids kent een rrrr die klinkt richting wwww.
    Maar dat is niet het studentenleids. Ik denk dat mevrouw de minister haar rrr ergens anders vandaan heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s