I love Spotify

Ik zou werkelijk niet weten waaraan ik het verdiend heb. Want zo kan ik er echt nog wel over praten en daarom zie ik het ook als een wonder dat ik via mijn Facebook – account zo maar gratis en voor niks toegang heb tot het kolossale muziekbestand van Spotify. Een wereld is voor mij open gegaan waarvan ik de grenzen niet ken en daar ook geen flauw benul van heb. Hoewel ik hier en daar toch tegen een beperking ben aangelopen toen ik merkte dat een uitvoering van een bepaald nummer niet in die astronomisch grote databank te vinden was. Waarmee het wonder toch zijn aardse proporties behield, zij het dat ik het mij nog steeds niet kan voorstellen hoe een dergelijke site tot stand is gekomen noch heb ik enig idee ervan welke arbeid daarvoor is verricht en door hoeveel mensen en in welk tijdsbestek.

Die enkele vraagstelling sluit voor mij al de vanzelfsprekendheid van de aanwezigheid van zoveel muziek op die ene site uit. Het blijft voor mij een wonder waarover ik mij telkens verbaas en waar ik mij dus ook hartgrondig mee amuseer door bijvoorbeeld afspeellijsten met mijn favoriete muziek samen te stellen die dan, naar ik hoop, op een USB -stick gezet kan worden. Het kind in mij is weer eens wakker gemaakt nu ik mijn eigen muziekprogramma’s kan maken. Een lang gekoesterde wens die ergens achter in de zestig zo maar bewaarheid wordt. Leef ik dan toch in de tijd van de onbegrensde mogelijkheden en weet ik nog niet half wat er nog meer mogelijk is? Heeft de toekomst dan nog zoveel verrassingen in petto, vraag ik mij af als die digibeet die geen grip heeft op de virtuele werkelijkheid en daaraan nog best wat spanning en ontspanning kan ontlenen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media. Bookmark de permalink .

3 reacties op I love Spotify

  1. Sjoerd zegt:

    Zie je nou wel dat internet echt vooruitgang is. Je moet het alleen leren ontdekken. Facebook, twitter het zijn echt sociale sites waar je contacten met mensen kunt maken die je in real life nooit tegen was gekomen.

  2. Nanos zegt:

    Ik dacht dat je met Spotify stream kon luisteren en meer niet. Die USB-stick kun je dan wel vergeten. Maar ik kan het mis hebben, ik heb het nooit uitgezocht en ben er nooit geweest. Dat blijft waarschijnlijk zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s