Het heil van de smartphone

Ze hebben altijd iets geweldig treurigs die stellen die zichtbaar tot elkaar veroordeeld zijn en bijna voor het blote oog de minuten aan het aftellen zijn dat ze bijvoorbeeld op een terras in elkaars gezelschap moeten verkeren en dus niet in staat zijn om een boe of een bah met elkaar uit te wisselen. Geen grotere uitkomst voor hen dan de smartphone die hen bevrijdt uit die wurgende verveling en niets vermakelijker dan de aanblik van zo’n stel dat nog net niet met de rug naar elkaar zo druk bezig is om alleen maar de eigen tijd te doden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Mensen, mensen.... Bookmark de permalink .

5 reacties op Het heil van de smartphone

 1. Margo zegt:

  Wat negatief Rob, ik zie ze ook wel, maar anders zouden ze elkaar misschien niets te vertellen hebben, nu ook niet, maar daar verandert de smart phone dus niets in. Het is niet de smart phone die daar debet aan is.

  • robschimmert zegt:

   Nou, ik kan van zo’n schouwspel echt niet vrolijk worden. En treurig is het helemaal als twee van die tot elkaar veroordeelden zich nog alleen maar kunnen bezighouden met hun eigen smartphone. Bonjour tristesse, is dat voor mij.

   • Margo zegt:

    Dat zijn slechte omgangsvormen. Ik vind het een topding. Ik doe er alles mee. Fotograferen, bankieren, mailen, reageren bij Rob en anderen, logjes schrijven, alles! Hoewel ik nu meer op de iPad doe, thuis.

 2. Sjoerd zegt:

  Ik vind het reuze handig zo’n ding. Met zo’n Phone heb ik altijd de krant bij me tijdens het winkelen…

 3. Mack zegt:

  Het verdwijnt niet meer uit het straatbeeld. Voortaan, als je iemand ziet die ergens op moet wachten, zal die altijd met zijn telefoon bezig zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s