John Guidetti

Nadat ik al eerder Adam Maher van AZ en vorige week nog Sanharib Malki van Roda JC had aangewezen als de verrassende smaakmakers in de Nederlandse eredivisie voetbal, mag vanzelfsprekend niet de nieuwe ster aan het firmament van Feyenoord, John Guidetti, worden overgeslagen. Want met zijn negentien jaar heeft hij in een half jaar tijd kans gezien om een team van kanslozen die in arren moede hun trainer Mario Been naar huis hadden gestemd, op sleeptouw te nemen en te loodsen naar een positie waarin de club zo maar eens kon gaan meedingen naar het landskampioenschap. Want als er één ploeg in een flow is gekomen, dan is het dit jonge Feyenoord toch wel. Wat op de allereerste plaats te danken is aan die John Guidetti. En vraag mij niet hoe hij het flikt en wat zijn specifieke kwaliteiten zijn. Hij doet het en hij scoort aan de lopende band. Uiteraard door zijn eigen kwaliteiten, maar ook doordat dat hij een uitgesproken neus heeft voor de goede positie en zijn medespelers daarheen manoevreert en stuurt om aldus situaties in het veld en tegenover de verdediging van de tegenstander teweeg te brengen, waaruit kansen op doelpunten voor hem en Feyenoord ontstaan.

Door permanent te bewegen en op de bal te jagen, door zijn coaching en aanwijzingen, is hij de ware aanvalsleider, die met zijn enthousiasme en speeldrift ook nog eens het publiek weet te begeesteren. Waarmee hij de ideale teamspeler en publieksspeler is maar bovendien de solist en de vedette zonder dat hij zich daar naar gedraagt, of het zou functioneel moeten zijn en bij moeten dragen tot het succes van het team en de club. Dat doet John Guidetti dus alleszins met zijn zeventien doelpunten in vijftien wedstrijden, waaronder drie hattricks tegen de grote clubs Ajax, Twente en Vitesse. Wat hij presteert met zijn negentien jaar. Een reden te meer om nog goed naar hem te kijken en van hem te genieten zolang als dat nog kan, omdat in onze vaderlandse voetbalcompetite helaas de wet nog altijd geldt dat wat echt goed is, heel snel is verdwenen naar de vetpotten in Spanje, Rusland, Duitsland en Engeland. En het moet gek lopen als dat John Guidetti aan het eind van zijn jaar in het Nederlands voetbal niet zou overkomen. Onvermijdelijk heet dat. Maar jammer blijft het bepaald wel.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op John Guidetti

 1. mack zegt:

  Geheel eens, behalve dan dat Rusland. Daar ga je toch alleen heen als je uitgerangeerd bent? Ik neem toch aan dat als je 19 bent, dat je dan eerst nog twee jaar bij Feyenoord blijft (kuch) en daarna Engeland Italie Spanje?

  En verder vind ik jouw voorspellingen steeds onbetrouwbaarder worden. Nu Twente weer. Wat niet wil zeggen dat je er geen verstand van hebt, alleen dat je je niet moet wagen aan voorspellingen. Want die worden dus echt geen kampioen hè?

 2. Harriet Hamilton zegt:

  Hey pap!
  Ja wat een geweldige speler. Ik ben fan van John Guidetti!! Ik denk dat hij naar Engeland gaat. Wat mij betreft past die competitie het best bij hem. En ik ga hem volgen!! Want hij is voor zijn leeftijd niet alleen heel erg goed, hij heeft ook een hele sterke en interessante persoonlijkheid.

 3. Mack zegt:

  Een sterke en interessante persoonlijkheid? Meen je dat of vind je het gewoon een lekker ding?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s