Drie Belgische rariteiten

Het is en blijft een charmant land, België. Niet in de laatste plaats omdat het altijd weer een leverancier is van curieuze berichten. Waarvan het volgende drieluik aan curiosa weer een sprekend voorbeeld is:

België zit met een onmogelijk verkeersbord opgescheept. Het bord staat fietsers toe bij rood licht rechtsaf te slaan, maar dat mag niet omdat voor de wet een werkend verkeerslicht altijd voor gaat op een bord. De absurditeit ten top, oordelen Vlaamse media. De nieuwe regel was een wens van parlementariërs, maar kwam er tegen de zin van de staatssecretaris van Verkeer. De parlementariërs moeten nu ingrijpen en het bewuste artikel van het verkeersreglement laten herschrijven. Het bord kan dan erkend worden als uitzondering, net als het vergelijkbare bord dat fietsers toestaat op een T-splitsing bij rood rechtdoor te rijden.

Een 20-jarige Belg is maandag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, omdat hij een overval had verzonnen. Naast de celstraf kreeg de man een boete. De 20-jarige man belde in mei de politie omdat het café waarin hij werkte was overvallen door twee gewapende mannen. De overvallers zouden de dagopbrengst van ruim 5200 euro hebben buitgemaakt. De man, die in de zomer op verdenking van betrokkenheid bij andere overvallen was opgepakt, bekende in september het geld zelf te hebben gestolen omdat hij financiële problemen had.

Een 102-jarige man uit de Belgische plaats Retie heeft afgelopen week een brief van vier kleuterscholen gehad. De man kreeg een uitnodiging om binnenkort in de eerste klas aan zijn schoolloopbaan te beginnen. De uitnodiging was het gevolg van een administratieve fout. In Retie in de Antwerpse Kempen ontvangen kinderen die in 2009 zijn geboren een brief van de kleuterscholen. Bij het zoeken naar dat jaartal zijn waarschijnlijk alleen de twee laatste cijfers van het geboortejaar, 09, bekeken. Daardoor kreeg ook de in 1909 geboren 102-jarige een brief.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Drie Belgische rariteiten

  1. Sjoerd zegt:

    Lijkt me wel grappig, zo’n oudje weer terug de bank in…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s