Diana Lutgens

Er zijn van die dagen dat mensen je zo maar een lekker gevoel kunnen bezorgen, zo’n gevoel van gelukzaligheid dat op een onverwacht moment en uit een verrassende hoek bij je langs komt. Dat overkwam mij dus gisteren toen ik door een medewerkster van de Rabobank uit de brand werd geholpen zonder dat zij dat hoefde te doen, maar dat dus wel deed door misschien stilletjes een huisregel ruimer te interpreteren, alleen maar om mij als klant terwille te zijn. Waardoor ik mij, zoals dat zo mooi heet, echt gematst voelde door deze Diana Lutgens, die dat allemaal onverstoorbaar deed, zich niet van de wijs liet brengen door de rij van wachtenden die zich achter mij bevond, maar steeds haar vriendelijkste glimlach bleef bewaren plus haar professionaliteit, waarmee ze zichzelf het beste visitekaatje van haar werkgever toonde. De job doen, naar eigen inzicht verantwoordelijkheid nemen en de regelruimte daarin benutten met als enige doel om die klant die een probleem heeft, te helpen en tevreden te stellen.

Wat haar vol overtuiging is gelukt, zozeer dat het mij opviel hoe ze daarmee boven de korenmaat uitsteeg en mij dat fijne gevoel bezorgde dat het niet alleen maar hufterigheid troef is, maar optimisme en geloof in mensen nog alleszins gerechtvaardigd is. Vandaar dat ik haar graag een plaatsje gun in de galerij waarin hoofdzakelijk bekende Nederlanders terecht komen, terwijl er ook nog zoveel andere helden en toppers bestaan die niet de kans krijgen om via de krant of de tv aan de weg te timmeren of dat stukje terechte roem te oogsten. Zo iemand is die Diana Lutgens die met haar werk als verkoopadviseur en de wijze waarop zij dat doet, dagelijks een topprestatie levert, zoals ik vandaag tot mijn genoegen heb ervaren. Niets logischer dan dat zij daarom van mij die dik verdiende plaats krijgt in mijn portret van de dag, waarmee zij, zo weet ik zeker, model staat voor zoveel van haar leeftijd – en generatiegenoten die het ook hartstikke goed doen zonder dat daar de aandacht naar uit gaat. En dat mag ook wel eens gezegd worden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Portret van de dag en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Diana Lutgens

  1. mack zegt:

    Ja, dat komt vast omdat je een rijke klant bent. šŸ˜‰

  2. Sjoerd zegt:

    Ik denk dat het best nog wel meevalt met de meeste jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s