Glasvezel in de aanbieding

Tot vervelens toe wordt mij nu al vanaf half november voorgehouden dat ik toch wel erg achter de feiten aanloop, niet meer van deze tijd ben en mezelf wel heel veel tekort doe als ik niet onverwijld kies voor een glasvezelaansluiting. Sterker nog, met zoveel woorden wordt mij bij herhaling wijs gemaakt dat als ik die revolutie, die technische hoogstand waarmee ik de wereld van 2060 bij wijze van spreken in huis haal, aan mij voorbij laat gaan, dat ik dan in feite er wel eens de oorzaak van kon zijn dat Nuth voorlopig, zeg maar voor heel lange tijd, naar de verworvenheden van glasvezel kan fluiten. Over pistool op de borst gesproken. Agressief kan je die wervingscampagne dus best noemen die KPN, Vodafone plus nog wat providers en Reggefiber zich permitteren om hier in Limburg een voet tussen de deur te krijgen. En we zijn er nog niet vanaf omdat het minstens nog een maand zo doorgaat met het plat lopen van mijn deur, waarbij men er daarom al niet op hoeft te rekenen dat ik ook maar enige krimp geef. Want ik heb ik het nu eenmaal in mij – ik kan er niets aan doen – dat ik mij extra schrap zet als men alle middelen inzet, ook de oneigenlijke, om mij te vermurwen, om mij over een streep te trekken.

Nog afgezien van de argumenten die mij in feite altijd moeten overtuigen, maar wat mij betreft extra gewicht dienen te hebben als met man en macht op mij wordt ingepraat om mijn standpunt te verlaten. Wat in deze situatie uiteindelijk betekent dat ik alles fijn bij het oude houd omdat mij nog niet duidelijk is gemaakt wat ik bij een switch naar glasvezel zou hebben te winnen. Het internet loopt bij mij namelijk als een zonnetje, ook dankzij de goede technische ondersteuning van Ziggo, welke het laatste jaar kolossale sprongen voorwaarts heeft gemaakt. Hetzelfde geldt voor de ontvangst van het tv – en radiosignaal, welke weliswaar bij mij nog via de kabel binnenkomen, maar van de hoogst denkbare kwaliteit zijn. Waardoor ik wat dat betreft niks meer te wensen heb, zodat dat aanbod van glasvezel voor mij bij lange na niet interessant en opportuun is en ik dus fijn bij Ziggo blijf. Te meer omdat ik veronderstel dat die provider ook niet achter zal willen blijven bij de nieuwste technologische ontwikkelingen, dus op enig moment, zeg tussen nu en drie, vier jaar zonder twijfel ook met een aantrekkelijke offerte zal komen, is mijn stellige verwachting. Vandaar mijn halsstarrigheid die ik nog een paar weken tegen die opdringerigheid zal moeten volhouden. Of ben ik met mijn eigenwijsheid bezig om de plank mis te slaan en mijn ruiten in te gooien?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Glasvezel in de aanbieding

 1. Mack zegt:

  Nooit veranderen als het naar tevredenheid werkt. Dat is een les die we de afgelopen 10 jaar geleerd moeten hebben van energiemaatschappijen, providers en verzekeringsmaatschappijen.

 2. Ximaar zegt:

  Een half jaar terug zag ik glasvezeltrekkers bij mij achter. Kans is groot dat dat alleen voor de buren (het regioziekenhuis) was. Ik ben in elk geval op nog geen enkele manier benaderd, maar heb dan ook een Nee-Nee-Nee-Nee-stcker op mijn deur. Als ik het nazoek staat er dat mijn gebied nog lang niet aan de beurt is qua vervezeling.

  Zelf ben ik tevreden over mijn huidige oplossing met ADSL. In totaal flink goedkoper dan onze dure UPC-kabel en ruim voldoende snelheid. Met UPC had ik eerder veel storing die niet werd opgelost. Ik heb ze al een jaar of 5 terug de nek omgedraaid. Daarbij kan de elektriciteit uitvallen en kan ik nog steeds bellen. Bij veel oplossingen lukt dat niet meer en heb je een mobieltje nodig die ik ook nog niet nodig acht. In de laatste 2 jaar heb ik overigens geen enkele ADSL/Telefonie-storing gehad.

 3. Margo zegt:

  Bij ons is glasvezelkabel tot in de meterkast aangelegd. Dat kon nog gratis. Daarna heb ik mij er niet meer in verdiept en ben ik nergens op ingegaan aangezien mijn internet snel zat is. Ik word een beetje moe van al die mogelijkheden en aanbiedingen. Ik vind twee keuzes eigenlijk wel genoeg. Meer is teveel en heb je er een dagtaak aan om alles uit te vogelen. Doe ik dus niet.

 4. Nanos zegt:

  Hier worden we ook belaagd door Reggefiber dat we toch echt aan de glasvezel moeten. Reggefiber gaat het aanleggen als 30% van de mensen aan de glasvezel wil. Daarnaast zijn er een stuk of wat providers die ons als klant willen als die glasvezel er ligt. Zo komt er heel wat post door de brievenbus. Nog een week of twee dan moet het over zijn, want dan valt de beslissing. Wij doen niet mee. We zijn tevreden met UPC (Dat trouwens ook beweert met glasvezel te werken, zij het dan tot de schakelkast in de buurt, de rest is dan kabel.)

 5. ach waarom zou je tegen vernieuwing zijn?
  ik ken mensen die destijds bij de aanleg van de tv kabel niet ‘hoefden’ want ze hadden geen tv.
  20 jaar spijt gehad. hahahhha die tv kwam er natuurlijk veel te vlug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s