Crashed ice aan de Geul

Ik heb maar niet de moeite genomen om te becijferen wat de waanzin die komende zaterdag in Valkenburg wordt aangericht, gaat kosten. Het moet op een of andere manier in elk geval naadloos passen in de ambities van het gemeentebestuur om hun stadje verder uitvergroot op de kaart te krijgen. En dan is blijkbaar alles gepermitteerd zoals ook dit spektakel voor idioten dat ‘Crashed ice’ heet en voor zo’n 40.000 toeschouwers opgevoerd gaat worden zonder dat er daarvoor ook maar een eurocent betaald hoeft te worden. De kosten komen geheel voor rekening voor Red Bull dat met de sponsoring van deze nieuwe vorm van sport op de eerste plaats haar eigen attentiewaarde hoopt te verhogen. Maar tegen welke prijs wel niet en wat wordt er dan wel onder die noemer geboden? Welnu, in twee uur tijd vindt er volgende week zaterdag in Valkenburg een zogenaamde ‘down hill skating race’ plaats, welke deel uit maakt van een circuit van vier wedstrijden om het Wereldkampioenschap in deze verzonnen nieuwigheid, die nauwelijks iets met sport van doen heeft en meer op een kermisattractie als het steilewandrijden lijkt. Waardoor dat hele evenement ook op geen enkele sportkalender prijkt noch door een sportbond of – organisatie erkend wordt.

Dus mag de vraag gesteld worden wat de gemeente Valkenburg in feite bezield heeft om deze nonsens in huis te halen. Over reclame en publiciteit heeft ze toch al niet te klagen, te meer omdat dit jaar daar ook het WK Wielrennen wordt gehouden. Want voor dat ‘Crashed ice’ is wel wat overhoop gehaald. Van bovenop de Cauberg, vanaf het Casino, is recht naar beneden dwars door geboomte en parken een ijsbaan van zeshonderd meter lengte aangelegd welke in totaal zestig meter daalt. De aanleg van die piste die dus twee uur in gebruik zal zijn om daarna meteen afgebroken te worden, heeft gedurende drie weken in totaal 350 mensen aan het werk gehouden. Waar op zich niets mis mee is, maar wel dat al die arbeid per saldo Valkenburg niets oplevert en slechts overlast bezorgt, omdat het als het ware een karavaan is die voorbijtrekt, met veel omhaal en vooral lawaai en dus dat ‘Crashed ice’ echt op een circus doet lijken of voor mijn part een kermis. Een beter etiket heb ik niet voor deze nonsens, waarvoor Valkenburg zich met zijn chique wellness – ambities alleen maar zou moeten schamen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Crashed ice aan de Geul

 1. Sjoerd zegt:

  Ik vind het een schitterend idee wat Valkenburg zeer zeker moet doen. Het levert niet alleen reclame op hier in Nederland, maar vooral in het buitenland. Niet iedereen is verzot op wielrennen

  • robschimmert zegt:

   Maar ik vraag me af wat het bereik met deze idiotie is. Toch niet de honderden miljoenen die naar het WK Wielrennen kijken. Vergeleken daarmee is het gerommel in de marge. En dat nog niet eens.

 2. Mack zegt:

  Ik ben het eens met Sjoerd. Een beetje spektakel in Nederland, daar hou ik wel van.

 3. robschimmert zegt:

  Nou, ik dacht dat we al pretparken genoeg in Nederland hebben. Ook Valkenburg telt er een. En voor de rest is er wel elke zondag ergens een cyclo -, motor – of autocross. Dus hoezo nog meer spektakel? We hebben toch ook nog SBS6, Veronica en RTL 7 die voor de rest in onze behoeften hieraan voorzien?

 4. Mack zegt:

  Ja, maar dat is allemaal nep. Dat downhill skating is levensgevaarlijk. Daar moet je een echte niksniebangnie voor zijn.

 5. Mack zegt:

  Meneer Hamilton, heeft u Ajax nog gezien? En wat denkt u van PSV met het door u verfoeide uit-tenue, waardoor ze bij voorbaat kansloos zouden zijn?

 6. Mack zegt:

  Ik heb ook gezocht naar dat logje over die uit tenues, maar kon het niet vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s