Feestje….!

Verdenk mij er alsjeblieft niet van dat ik onder het leven gebukt ga, dat ik alles dat er op mijn pad komt, te serieus neem en zo nauwelijks nog tijd en energie vind om een lichte toets in mijn bestaan te ontdekken. Integendeel, zou ik bijna zeggen, hoewel het momenteel toch wat minder van harte gaat omdat ik de wind al een tijdje niet mee heb. Wat geen aanleiding is om bij de pakken neer te zitten of te gaan somberen. Maar dikke pret maken gaat mij wat minder af. Daar kan ik, hoe graag ik dat ook wil en ondanks dat ik zo wel in elkaar zit, even totaal niets mee. Waarmee ik ogenschijnlijk de aansluiting verlies op een kategorie mensen die alleen maar in termen van feesten kunnen denken, in alles een aanleiding zien om weer eens een feestje te bouwen en dat ook voetstoots projecteren op wie en wat dan ook in hun omgeving omdat ze zich een andere levenshouding niet kunnen voorstellen.

Eerlijk gezegd word ik er doodmoe van en komt het mij vaker ook slecht uit om de geringste meevaller in pret en plezier vertaald te zien worden. Ik heb er de afgelopen maanden tenminste mijn buik vol van gekregen, van die voortdurend uitgesproken veronderstelling dat ik wel een feestje zou gaan bouwen als ik eens nieuws te horen had gekregen dat in de gegeven omstandigheden voor mij als positief aangemerkt kon worden. Natuurlijk slaak je dan een zucht van verlichting en voel je je even een paar ons lichter, maar om dat meteen als de aanleiding te zien tot het organiseren van een fuif of een gezellige avond, gaat mij toch te ver en is voor mij zoiets als een geluid uit een andere wereld, waar ik niks mee blijk te hebben. Of misschien omdat ik de tijd van het feesten langzamerhand echt heb gehad.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Feestje….!

  1. Sjoerd zegt:

    Een feestje brouwen kan ik heel goed samen met het gezin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s