De kleinzieligheid van de PVV

Je kunt natuurlijk met jezelf blijven afspreken om geen tijd, energie of aandacht aan de PVV te besteden omdat het dat schoftentuig alleen maar in de kaart kan spelen. Is allemaal waar. Maar aan de andere kant ziet die club van zelfmoordpolitici toch telkens weer kans om van hun werk, hun politiek zo’n zooitje te maken dat je wel gek zou zijn om daar je handen vanaf te houden dan wel de andere kant op te kijken. Het hoeft nog niet eens politiek voordeel op te leveren wat mij betreft. Het enkele plezier dat je namelijk kunt ontlenen aan het schrijven over die brekebenen is ten slotte ook wel wat waard. En het moet gezegd. Ze houden maar niet op en laten totaal niet na om voldoende stof te doen opwaaien en zo hun criticasters aanhoudend inspiratie te bezorgen. De ene rel haalt meestal de andere in. Zo snel gaat het bij de PVV wel, waar stupiditeit kennelijk een verdienste is omdat zo het snelst en het best de aandacht kan worden getrokken. En aandacht vertaalt zich in kiezerssteun, is de onnozele gedachte die in die partij nog altijd heerst zonder dat ook maar ergens het besef ontstaat dat een teveel daarvan eerder het effect van een boemerang heeft. Vandaar dat ik toch maar niet nalaat om de volgende schuiver en misser van PVV’ers hier wat breder uit te meten.

De plaats van handeling was natuurlijk weer het Europees Parlement waar de sturende en regisserende hand van Wilders minder voelbaar is, met als gevolg dat de intervallen tussen blunders steeds korter worden. Niet meer tot ieders ergernis, eerder tot algeheel vermaak. Zoals nu weer de stunt die uitgehaald werd ten koste van Frans Timmermans en welke alleen maar uit rancune geboren kon zijn. Een redelijk argument is er namelijk niet te bedenken om zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie, die nota bene door het gehele kabinet en alle partijen in de Tweede Kamer, behoudens de PVV, werd gesteund, te torpederen. Want hoewel de tegenkandidaat, een Let, gelijk gekwalificeerd was en niets extra’s mee bracht, kreeg deze de steun van de PVV – fractie in het Europees Parlement omdat Timmermans een PvdA’er was en nergens anders om. Wat het zoveelste novum was dat voor rekening kwam van die partij en opnieuw tot stomme verbazing leidde en tegelijk natuurlijk schaamte. Omdat Nederland zijn naam door het slijk gehaald zag en weer voor schut gezet werd. Zij het dat dat business as usual lijkt te worden. Met dank aan de PVV en haar kleinzieligheid.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op De kleinzieligheid van de PVV

 1. Laurent zegt:

  Ze worden belachelijker en belachelijker en zijn al op hun retour.

 2. RadaR zegt:

  Ieder kijkt op zijn manier aan tegen de wijze, waarop met het zooitje ongeregeld van het Waterstofperoxydemonster moet worden omgegaan.
  Ik persoonlijk weiger pertinent ook maar één logje te dichten met die club of hun waanzinnige aanvoerder als hoofdonderwerp. Ik prefereer ze zijdelijngs, en passant te noemen waar relevant, maar altijd ondergeschikt aan een onderwerp wat wel de moeite waard is. Omdat zulks de juiste plaats is voor deze debiele versie van “De Raggende Mannen”.
  Wat Frans Timmermans betreft: objectief gezien kun je niet om de conclusie heen, dat de PvdA zichzelf in de positie heeft gemanouvreerd, waarin dit soort ongehoorde acties van de PVV binnen zekere lagen van de bevolking niet alleen als acceptabel wordt gezien, maar ook nog eens met luid gejuich wordt ontvangen. De PvdA ligt al enige tijd op het hakblok en vreemd genoeg lijkt zij er veel aan te doen om daar te blijven liggen. Het is de eigen kwestbaarheid in combinatie met nietszeggendheid en onbeduidendheid, die de PvdA doet overkomen wat haar overkomt. En ik zie nauwelijks enige strijdbaarheid, die verandering in die situatie zou kunnen brengen.

 3. Fien. zegt:

  Radar heeft gelijk.
  Een aantal logjes heb je aangekondigd niet meer te willen bloggen over De hr. W. Maar bijna elke dag kom je erop terug.
  De PvdA laat zich slachtofferen, bespotten, klein maken. Geen bezielende leiding, en een zwalkend beleid.

  • robschimmert zegt:

   Ik weet het. Ik weet het, maar de verleiding is vaker te groot om het zwijgen er toe te doen over deze enormiteit in de Nederlandse politiek, waarmee het voor mij dus heel lastig leven is.

 4. mack zegt:

  Ze kunnen honderd blunders maken, de PVV is niets meer of minder dan Geert Wilders zelf. Dus als die het vlak voor de verkiezingen weer mooi weet te brengen, zit je er gewoon weer vier jaar me opgescheept.

 5. mack zegt:

  Wees nou eerlijk, dat maakt allemaal toch geen moer uit. Geert voert vlak voor de verkiezingen zijn kunstje weer op en hij zit weer gebeiteld.

  • Laurent zegt:

   Dat weet ik niet. Zijn kunstje zou wel eens uitgewerkt kunnen zijn.

   • Mack zegt:

    Welnee. Je zegt zelf altijd dat het ontiegelijke hersenlozen zijn, die op de PVV stemmen. Nou, dan doen ze dat de volgende keer gewoon weer.

    • robschimmert zegt:

     Nee, dat deel van het kiezerskorps is slechts gevoelig voor kunstjes. Het ziet er nu naar uit dat Emile Roemer een nog slimmer trucje bedacht heeft. Hij moet het alleen nog verder uitwerken en volhouden.

    • Mack zegt:

     We zullen wel weer zien hoe het allemaal loopt. Wilders verstaat in elk geval de kunst van het geen blad voor de mond nemen, en daarmee dwingt hij respect af. Hij zegt op een volkomen geloofwaardige manier en zonder emotie of negatieve bijklank dat het een ramp zou zijn als links aan de macht kwam. Hij roept straks één keer dat de hypotheekrente bij hem veilig is en hoppakkee, daar gaan we weer als makke schapen naar de slachtbank.

     Maar goed, zo werkt het nu eenmaal in de democratie. Elke stem telt even zwaar. En dat is maar goed ook, anders zou je hele ongewenste situaties krijgen.

    • Margo zegt:

     Ik dacht dat jij voor een dictatuur was….

    • Laurent zegt:

     Nou, hij heeft zijn kiezers nu al een keer belazerd, een deel van de Henken en Ingrids zal daar niet nog een keer intrappen. Afgezien daarvan zou het CDA wel eens kunnen besluiten dat ze niet nog een keer met de PVV willen en dan zijn ze gewoon uitgepoept.

    • mack zegt:

     Henk en Ingrid hebben juist op hem gestemd omdat ze het gevoel hadden dat ze door de rest belazerd werden toch? Anders was het nooit zover gekomen.

     Margo, ben ik ook, maar wel voor de gekozen dictator.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s