22 reacties op In het teken van de tweet

 1. Mack zegt:

  Ik heb Twitter nooit begrepen, maar ik leg me er bij neer. Net als bij die Tweets die naar de Voice werden gestuurd. Het zal allemaal wel te maken hebben met het feit dat beroemd worden vroeger aan een handjevol mensen was voorbehouden, terwijl nu iedereen beroemd kan worden als hij maar genoeg op twitter plaatst? Maar aan de andere kant heeft Twitter wel weer wat bewezen als communicatiemiddel bij de opstanden in Arabie, maar dat had natuurlijk elke andere vorm van internet kunnen zijn. Maar dit land lijkt compleet verzadigd. Het ligt als een veel te dikke man die niet meer van zijn bed af kan, zijn laatste dagen weg te zappen. Zo’n economische crisis komt als geroepen. Het is alleen jammer dat ze ook de mensen treffen die helemaal geen geld hebben voor een mobiele telefoon en Twitter.

  • Margo zegt:

   Jij twittert dan wel niet op twister maar wel op Facebook. What’s the difference? En ook nog over The Voice wat op zich al niets is om je druk over te maken.

   • Mack zegt:

    Wat het verschil is Margo? Nou heel simpel. Op facebook zijn je vrienden waarschijnlijk geïnteresseerd in wat je schrijft, zoals bijvoorbeeld TVOH inderdaad, en op Twitter ben je vooral bezig met je eigen mening te profileren aan mensen die daar niet op zitten te wachten. Tenminste, mij boeit het niks wat Anja de Ruijter uit Amstelveen vindt van het kabinet. Want ik ken Anja niet en misschien is ze wel zwakbegaafd. Terwijl Anja denkt dat ze het toch maar mooi even verteld heeft aan de mensen.

    • Margo zegt:

     Waarom zou jij Anja de Ruiter dan volgen???? Op Twitter gaat het net als bij Facebook, het verschil zit ‘m alleen in de benaming: of Facebook heb je ‘vrienden’ en op Twitter volgers. Waarbij niet noodzakelijk is dat als jij mij volgt ik ook jou volg. Ik volg bijv de majesteit, zij volgt mij niet! Jij volgt alleen wie jou interesseert. Ik volg Rob, maar weet eigenlijk niet of hij ook mij volgt. Dat kan ik wel nagaan, maar ach … Je kunt het ook zo instellen dat je toestemming moet geven als iemand je wil gaan volgen.

    • robschimmert zegt:

     De selectie is wat mij betreft op Facebook toch wat strikter en de publicatiemogelijkheden zijn in ieder geval ruimer en komen, omdat er voor mijn gevoel toch meer sprake is van wederkerigheid, stukken dichter in de buurt van wat ik onder communicatie en interactie versta dan Twitter, dat voor mij al met al een uiterst marginaal medium blijft.

    • Margo zegt:

     Ja, Fb en Twitter zijn verschillende dingen. Net als een boot en een trein beiden openbare vervoermiddelen zijn.

    • Mack zegt:

     Je hoeft haar niet te volgens, ik dacht dat het zo was dat als zij iets met # schrijft en jij ook, dat je het dan ziet. Een soort ingezonden brief in de krant, maar dan zonder boodschap.

    • robschimmert zegt:

     Nou, ik geloof het allemaal wel, maar zo zeer ben ik ook niet weer in Twitter. Een enkele keer zet ik er iets op en voor de rest worden mijn logjes erop aangekondigd. In die zin is het nuttig voor mij.

    • Margo zegt:

     Die hashtag (#) zet je in je bericht als het iets betreft waar veel mensen over twitteren. Om even in jouw interessesfeer te blijven, #TVOH was de hashtag
     vrijdagavond. 😉 Wil je ALLES lezen wat IEDEREEN over TVOH te melden had (en die hashtag in z’n tweet vermeldde) dan klik je daarop. Wil je alles lezen wat mensen over Elvis te melden hebben en hadden klik je op #Elvis. Ik klik nooit ergens op.

    • Margo zegt:

     Maak nou gewoon een account aan en kijk wat het is, hoe het werkt. Volg wat interessante mensen. Bevalt het niet stop je er weer mee.

    • Mack zegt:

     Ik heb geen mobiel internet, dus voor mij gaat het over.

    • Fien. zegt:

     Kun je dan niet twitteren via je laptop? Ik heb een enorme hekel aan dat gepiel op de mobiel. Daar sms ik alleen mee.

    • RadaR zegt:

     Ja hoor, Fien. Ik doe het [twitteren dan] ook via de PC. Gewoon account aanmaken, voorbeeldfilmpje bekijken en “your on your way”.

    • Mack zegt:

     Daar gaat toch juist heel Twitter om? Dat je een soort live-verslaggever bent van wat je om je heen ziet? Achter je pc is het toch allemaal weer oud-nieuws.

    • RadaR zegt:

     Je vindt het vast niet erg, dat ik Twitter gebruik op de manier die mij het beste past. En op de PC komen de tweets net zo snel binnen als via de phone, so what’s the problem?

    • Margo zegt:

     Een live verslag? Nou Mack, jij bent toch geen reporter? Maak nou eens een account aan en kijk eens rond, je hebt een hele verkeerde voorstelling van zaken.

    • Margo zegt:

     Heb je dan een heel klein mobieltje Fien?
     En nou stop ik hier want het is niet meer te volgen zo.

    • Fien. zegt:

     Ik heb een Nokia 7020 Margot en dat vind ik een fijn toestel om te bellen en te sms-en.

    • Margo zegt:

     Hoezo? Hele volksstammen twitteren vanaf de pc!

  • Margo zegt:

   In het jaar 1995 of daaromtrent toen wij internet kregen thuis en vrijwel niemand dat nog had, en het ook nog niet zoveel voorstelde, zei mijn broer, toen we hem als moderne man die zich bezighoudt met kunst, theater etc, erop wezen: ‘ Wat moet je met internet, dat hoef ik niet hoor.’ Hij werd later niet zo graag meer aan zijn toenmalige uitspraak herinnerd.

 2. RadaR zegt:

  Zoals het met Facebook, Hyves,MSN en SMS’n is, Rob, is het ook met Twitter: het gaat er niet om wat je tweet maar dát je tweet.
  Overigens maak ik zelf uit wie ik volg, want dat kan gelukkig wel. Op die manier blijf ik verschoond van piepgeluiden in de categorie TVOH. Wat een hoop ergernis scheelt.

 3. Margo zegt:

  Inderdaad Rob, dat getwitter over niets en vooral gisteravond toen ik even ging kijken of er in de wereld nog iets van belang is voorgevallen waar ik van moet weten, en ook in mijn ‘timeline’ werkelijk iedereen een mening moest verkondigen over dat programma. Ongelooflijk!
  Ik twittert zoals jij, als ik iets geblogd heb krijgen mijn volgers daar automatisch bericht van, het zijn bij mij meer de automatische berichten die geplaatst worden. Mijn mening over liedjesfestivals vind ik niet zo interessant, aangezien ik die festivals ook niet zo interessant vind.
  Ik kijk wel een paar keer per dag wat er nieuw is, het is toch het medium dat het snelst op het nieuws zit. Ook ten tijde van ongelukken bij bedrijven waar gevaar voor de bevolking dreigt, wil ik wel graag weten hoe dat verloopt en ik volg daarvoor journalisten, politie, ANWB, enzovoort op twitter. Uiteraard is dat voor de eerste informatie, als nu.nl ook meldingen heeft lees ik het daar verder. En volg ik andere mensen met blogs, zodat ik weet dat er een nieuw blog is zonder dat het mijn mailbox vervuilt.
  Natuurlijk heb je onder de twitteraars velen die de pas en te onpas iedere ademhaling melden, maar daar moet je het kaf van het koren scheiden. Het is eigenlijk zoals met alles: alles wat nieuw is moet wennen en heeft veel kritiek. Ik ben altijd in voor nieuwe dingen en meldde me aan toen ik er voor het eerst van hoorde, ruim vier jaar geleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s