De voet van Pepe

De sfeer rond ‘El Clasico’, het treffen tussen de grote Spaanse voetbalclubs Barcelona en Real Madrid, begint langzamerhand zo opgeklopt te raken, dat zo’n wedstrijd wel moet ontsporen. Wat dan ook de laatste jaren steeds weer gebeurt, met dank aan de rol van al die Spaanse sportdagbladen die ten slotte elke dag ergens over moeten schrijven. De spanning en de belangen zijn blijkbaar zo groot geworden dat daardoor de zenuwen van de hoofdrolspelers, de 22 man op het veld, zo strak als kabels komen te staan en in een enkel geval wel moeten springen. Met als gevolg het meest bizarre gedrag dat in de buurt komt van regelrechte manslag op de tegenstander en per saldo misdadig oogt. Niet meer en niet minder. Goed daarom dat tegenwoordig televisiecamera’s al dit soort uitspattingen genadeloos registreren, waardoor de betreffende zondaars, als hun overtreding zich al onttrok aan de waarneming van de scheidsrechter die immers ook niet alles kan zien, hun terechte straf aldus niet kunnen ontlopen. Zo zal het ook de Portugees Pepe, die tot de gelederen van de Madrilenen behoort, vergaan nu zijn brute en vooral geniepige vergrijp tegen balkunstenaar Messi zo meedogenloos werd vastgelegd.

Nog meedogenlozer dan zijn weldoordachte en tegelijk achterbakse streek toen hij vol met zijn kicksen en noppen op de handen van die Messi ging staan om vervolgens met een engelengezicht en zich van geen kwaad bewust bij de scheidsrechter te gaan protesteren tegen de vrije schop die tegen Real Madrid werd gegeven. Bandieten en schurken zijn tot het gedrag in staat dat deze Pepe in een vol Estade Bernabeu durfde te vertonen, met het onnozele idee dat zijn daad wel onopgemerkt zou blijven. Vandaar dat we dus niet blij genoeg kunnen zijn met de aanwezigheid van al die camera’s die deze sportcriminaliteit registreren en de plegers ervan, die dikbetaalde vedetten die het voorbeeld aan al die miljoenen liefhebbers van voetbal behoren te geven, zo genadeloos ontmaskeren. En dan neem ik de boete en de schorsing graag op de koop toe. Want de grootste winst die het oplevert, is wel dat ze hiermee voor eeuwig te kijk staan met een terecht beschadigde reputatie waar het nooit meer goed mee komt. Wat een dik verdiend loon is voor bijvoorbeeld die Pepe die zich dus in het volgende filmpje dat tijdens de laatste ‘El Clasico’ van afgelopen woensdag opgenomen werd, voor goed in de kijker heeft gespeeld met zijn schofterig gedrag.

http://www.youtube.com/watch?v=lAg-kq3Vis8

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De voet van Pepe

  1. Mack zegt:

    Door die witte voetbalschoenen lijkt het minder erg. Alsof het pantoffels zijn. Maar wat een vieze daad.

  2. Mack zegt:

    Hij komt er mee weg! Hij ontkent en krijgt geen straf! Wat een corrupte zooi daar in Spanje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s