Een nabrander over Bosman

Elke affaire kent zijn eigen postscriptum of epiloog. Ik heb ook wel eens het woord nabrander daarvoor gehoord. Best een mooie die zeker van toepassing kan zijn op alle losvaste opmerkingen en commentaren die naar aanleiding van de oprispingen van het Limburgs PVV – Statenlid Bosman nog links en rechts te horen en op te vangen waren. De kanttekeningen van zijn politieke tegenstanders waren te voorspelbaar om hier relevant te zijn en hun plek te verdienen. Die van zijn geestverwanten en coalitiegenoten eens te meer omdat ze een pijnlijk licht werpen op de gedachtenwereld zoals die aan de rechterzijde van de Limburgse Provinciale Staten blijkt te heersen, waarbij met name telt wat er niet wordt gezegd. Dat namelijk veelbetekenender is dan bijvoorbeeld het statement van de CDA – fractievoorzitter Martijn van Helvert die zijn blijdschap toonde dat de PVV afstand had genomen van de uitspraken van Bosman, die als Statenlid een voorbeeldfunctie heeft. Maar, en daar komt het, als een zo’n Statenlid iets stouts (!) heeft gezegd, dan hoeft dat volgens deze christen – democratische voorman nog niet te betekenen dat dat gevolgen moet hebben voor de coalitie van VVD, PVV en CDA die al zoveel moois heeft gepresteerd. Zuinig zou je dit al kunnen noemen.

Echter van Helvert wordt daarin naar de kroon gestoken door zijn VVD – kollega Erik Koppe, die natuurlijk de uitspraken ook afkeurt, maar het nog erger en triester vindt dat de investering van 180 miljoen euro in de Limburgse campussen daardoor wordt overschaduwd. En als klap op de vuurpijl komt hun PVV – kollega Laurence Stassen met haar verklaring dat het niet zozeer de tekst in zijn e-mail is die Bosman de kop heeft gekost, maar zijn uitlatingen over een kollega – Statenlid, dat de kwestie naar de kranten had gelekt, en welke door hem een narcistische zak was genoemd, wat eveneens breeduit in de Limburgse kranten te lezen was en hem het meest werd aangerekend. Kun je nagaan wat zijn quotes van vorig jaar per slot van rekening teweeg hebben gebracht en hoezeer de dames en heren politici van de PVV, de VVD en het CDA daardoor van streek waren gebracht. Dus nauwelijks tot niet gelet op de door hen gedebiteerde plichtmatigheden. Waardoor er dus geen echt punt achter deze affaire is gezet. Eerder een vraagteken met daarna een punt komma die alles suggereert en nog wel het meest dat er een vervolg op komt. Want zo gek zijn de kiezers in Limburg nu ook weer niet.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een nabrander over Bosman

  1. Sjoerd zegt:

    Het blijft een raar stelletje, die PVV’ers

  2. Mack zegt:

    Laten we hopen dat ze aan het volgende kabinet wél deelnemen. Want dan heb je toch minder invloed dan nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s