Weer PVV-kaarten op tafel

Het zal me wel weer niet in dank worden afgenomen dat ik deze zaterdag opnieuw de handel en wandel van de PVV de revue moet laten passeren. Maar dat krijg je nu eenmaal met een zooitje ongeregeld dat een jaar geleden opeens zo nodig de veronderstelde onvrede in Limburg een stem en een gezicht moest geven. Met de gebakken peren daarvan zitten we nu duidelijk waardoor we om de haverklap het volgende bewijs geleverd krijgen van het schorem dat toen is komen bovendrijven. Alsof de tijden van de Boerenpartij en de LPF in hun volle hevigheid herleven, maar dan alleen tien tanden grover, met als meest recente exponent de Roermondse middenstander Cor Bosman, bij wie je voor fijnbesnaardheid ook niet in de leer hoeft te gaan, maar je wel in straattaal verder kunt bekwamen. Dat hij voor zijn tirade per email over een kollega-Statenlid nu uit die PVV – fractie is gezet, lijkt vanzelfsprekend, maar is nog niet eens de aanleiding tot verwondering en ergernis. Wat moest er anders gebeuren toen bekend werd welke bagger uit de koker van deze volksvertegenwoordiger was gekomen, van wie toch in een aantal opzichten voorbeeldgedrag verwacht mag worden als hij tenminste recht van spreken wil hebben bij de uitoefening van zijn controlerende taken ten aanzien van het Provinciaal Bestuur?

Wat daarentegen echt wringt, is allereerst de omstandigheid dat die scheldkannonade, die belediging een jaar geleden heeft plaats gevonden, besproken is in de PVV-fractie om na de nodige excuses met de mantel der liefde bedekt te zijn omdat de voorzitster, Laurence Stassen, vond dat Bosman op zich best een punt had. Waarmee het meteen een echte kwestie wordt om het enkele feit dat Bosman dus alleen maar is geloosd doordat zijn gewraakte tekst in de pers is gekomen en de PVV zo in de kijker kwam. Maar in dat jaar heeft hij wel zijn werk als Statenlid en tegelijk als fractiemedewerker gewoon kunnen doen. Wat die Laurence Stassen even verantwoordelijk voor deze bagger maakt omdat zij die kwalijke en discriminerende uitlatingen heeft geduld, er al die tijd niets aan heeft gedaan en het geen beletsel vond voor het functioneren van Bosman. Het hele verhaal gaat trouwens nog verder en reikt tot de Blonde Leider die vanaf 5 mei vorig jaar ook op de hoogte was van de uitspatting van Bosman, maar ondanks toezeggingen om in te grijpen er niets aan heeft gedaan. Ook Wilders heeft er kennelijk niet wakker van gelegen en is nu door de feiten ingehaald. Met als gevolg dat die bewering dat hij een fascist zou zijn en die de afgelopen week nog werd weggelachen, wel eens meer stand houdt dan hem lief zal zijn. En daarvoor kunnen we Bosman dankbaar zijn. Want zo komen de kaarten van de PVV opnieuw in volle omvang op tafel.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Weer PVV-kaarten op tafel

 1. Sjoerd zegt:

  Ik heb het verhaal uitgebreid in de krant gelezen en heb meer respect voor de man die het naar buiten heeft gebracht omdat hij niet bij dit zootje ongeregeld wil horen.

 2. Laurent zegt:

  Juist, je slaat de spijker op z’n kop Rob, dat ios pas echt het grote nieuws, dat Stassen en Wilders dit hebben laten passeren. Daarmee is hun ware aard pas echt vast komen te staan. Overigens weet ik niet helemaal zeker of die zinsnede dat Bosman een punt had ook op diezelfde uitspraak sloeg.

 3. Mack zegt:

  Rob, het is allemaal ijdele hoop. Je weet toch dat in deze wereld anti-reclame ook reclame is? Als je naam maar vaak genoeg in beeld komt.

  • robschimmert zegt:

   Tot het mensen echt de strot uit komt. Want zo werkt het ook in deze moderne, snelle tijden…..

   • Mack zegt:

    Nou, misschien wel, maar in dat geval maakt het niks uit of het positieve of negatieve aandacht is. Want ook al ben je lang positief in het nieuws, op een gegeven moment bepaalt iemand -John de Mol denk ik- dat je niet meer hot bent. En dan is het gedaan met je.

    • robschimmert zegt:

     Ik doe een misschien gewaagde voorspelling als ik nu zeg dat Wilders over zijn hoogtepunt heen is. Hij heeft zich overschat met zijn aanvallen op Beatrix. Verder is Nederland uitgekeken op het islamdebat en gewend geraakt aan allochtonen die het goed doen. Er zijn andere zaken aan de orde waar een antwoord op moet worden gegeven. Nu. Vandaag. En dan staat Wilders aan de kant en blinkt uit in commentaren waar niemand wat mee opschiet. Voeg daarbij het wangedrag van dit of dat PVV – lid plus het feit dat de Telegraaf en Geen Stijl nadrukkelijk hun handen ervan aftrekken en steeds kritischer worden t.a.v. Wilders en zijn partij. Bijeen genomen redenen genoeg om deze voorspelling te doen, hoewel hij altijd riskant blijft.

    • Laurent zegt:

     Nou inderdaad, op het moment dat je zelfs voor GeenStijl te ver gaat ben je ver gegaan.

    • Laurent zegt:

     Dat denk ik toch niet, dat is ook zo’n dogma dat alle publiciteit goede publiciteit is. Zo’n kop als die van Cor Bosman, gecombineerd met zijn door-en-door ranzige uitspraken, dat is geen goeie publiciteit.

    • Mack zegt:

     Nee, ik denk het zelf ook niet, maar dat is wat de reclamejongens zeggen. En die kop van die Bosman inderdaad. Deed mij gelijk denken aan een nazi.

 4. Mack zegt:

  Vroeger was de politiek toch nog veel mooier, toen je gewoon stemde omdat je ergens bij hoorde en niet omdat je erover nadacht. Dat was allemaal veel stabieler en toen had populisme ook nog weinig zin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s