Een drieluik van curiosa

Het blijft lastig om me los te maken van dat curieuze nieuws dat zich blijft onderscheiden in de toevloed van informatie die ons langs zoveel wegen bereikt. Het lijkt er waarachtig op alsof die vreemde en opvallende berichten ook alleen maar toenemen. Wat uiteraard met de groei van het nieuwsaanbod te maken heeft. Waardoor het te verleidelijk wordt om die rare verhalen, die zich daartussen bevinden, hier niet te vertellen. Vandaar dat ik ook vandaag weer zo’n drieluik met curiosa in de aanbieding heb:

Mahlers Negende gestopt om beltoon Een iPhone heeft dinsdagavond in New York de uitvoering van de Negende Symfonie van Gustav Mahler onderbroken. Dirigent Alan Gilbert zag zich, omdat de hinderlijke beltoon minutenlang aanhield, gedwongen het New York Philharmonic af te slaan. Het orkest bracht het beroemde slotdeel van Mahlers zwanenzang ten gehore toen vanaf de eerste rij de voor iPhones karakteristieke Marimba-beltoon klonk. Maestro Gilbert liet het aanvankelijk bij een geërgerde hoofdbeweging, maar de opdringerige telefoon liet zich niet zo gemakkelijk het zwijgen opleggen. De dirigent legde daarop de uitvoering stil en vroeg of de stoorzender kon worden uitgeschakeld. Volgens het New York Philharmonic is het nooit eerder voorgekomen dat een concert moest worden afgebroken omdat een beltoon of een andere dissonant het verstoorde.

De natuur blijft volgens Noord-Koreaanse media maar rouwen om de dood van de leider Kim Jong-il. Vertoonden eerder uilen en kraanvogels al vreemd gedrag, nu hebben ook beren en eksters zich aangesloten bij de treurnis. Honderden eksters zouden zich boven een standbeeld van Kim Il-sung hebben verzameld, ”klepperend alsof ze hem triest nieuws vertelden”, meldde staatspersbureau KCNA, verwijzend naar de vader van Kim Jong-il. Eerder meldde het persbureau al dat een familie beren niet in winterslaap is gegaan, maar ”jammerlijk huilend op de weg bleef staan”. De dood van de 69-jarige Kim werd op 19 december bekendgemaakt. Hij stierf 2 dagen eerder aan een hartaanval tijdens een treinreis.

Een 31-jarige man uit Coevorden heeft zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij onder invloed van alcohol zijn zojuist verkochte auto had gestolen en ermee weg was gereden. Dat maakte de politie bekend. De man had zijn auto van de hand gedaan. Om dat te vieren, toog hij naar een café. Toen hij naar huis wilde, stal hij met een reservesleutel zijn juist verkochte voertuig. Op de N36 ter hoogte van Westerhaar-Vriezeveensewijk werd de slingerende automobilist door de politie tot stoppen gedwongen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s