Juffrouw Yvon

Ondanks dat het programma een miljoenenpubliek trok, heb ik nog nooit gekeken naar ‘Boer zoekt vrouw’. Zodat ik over die hele succesformule geen enkel oordeel kan vellen en uitspreken. Maar de verleiding daartoe wordt wel stukken groter sinds ik op de achtergrond het geluid heb gehoord van de ‘Boer zoekt vrouw’ – special, waarin presentatrice Yvon Jaspers op bezoek gaat bij al die stellen die door die uitzendingenreeks tot stand zijn gekomen. En ik kan het niet helpen dat mijn tenen daarbij voortdurend kromden, terwijl het even weinig scheelde of ik zat me voortdurend te verbijten bij zoveel luidruchtig infantilisme. Want als je niet beter wist, dan kon je je niet aan de indruk onttrekken dat er verslag werd gedaan van de wederwaardigheden van de verslaggeefster van een schoolkrant die op haar hurken al die kleintjes toesprak en uitvroeg die haar pad kruisten. Gegiechel en gekraai was uiteraard niet van de lucht, terwijl je je best moest doen om een slimme vraag en een verstandig antwoord te ontdekken.

En dat de kijker niet veel hoger werd aangeslagen, maakte dat neerbuigende toontje duidelijk dat diezelfde Yvon Jaspers ook aansloeg bij haar zogenaamde commentaar op de gebeurtenissen die zijzelf teweeg bracht met haar bezoek en waarbij het haar kennelijk te lastig was om de ooghoogte te betrachten, die duidelijk zou maken dat zij haar miljoenenpubliek echt serieus nam. Waardoor ik mij in alle ernst afvraag hoe stom eenvoudig dat ‘Boer zoekt vrouw’ moet zijn als de leading lady van dat programma bij een special dat de aanloop naar een nieuwe reeks moet zijn, zich al zo onvolwassen gedraagt. Is dat dan de sleutel tot het grote succes, de veronderstelling dat het wordt gemaakt voor mensen die tot tien kunnen tellen en weten dat een plus een wel twee is, maar verder niet veel meer in huis hebben dan kleuters van groep twee en drie? Want daar deed het toontje van juffrouw Yvon nog het meeste aan denken. Aan dat van de peuterleidster die haar pupillen toespreekt.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s