Een nationale kwestie

Na het logje van gisteren over de kloof tussen kiezer en gekozenen konden we bij wijze van vervolg daarop niet beter op onze wenken bediend worden dan het 40-jarige SP – Kamerlid, de politicoloog Jasper van Dijk dit deed. Hoewel het jaar nog geen vijf dagen oud is, heeft hij kans gezien om al de meest onzinnige en overbodige Kamervraag van het jaar te stellen. Waarmee hij het gelijk, om niet te zeggen de redelijkheid bewees van de breed gehoorde vraagstelling: “Waar zijn ze in Den Haag toch mee bezig?” Want als dit de uitkomst is van dik vijf jaar ervaring als volksvertegenwoordiger, dan is de konklusie alleszins op zijn plaats dat als zulk onbenul ook nog eens met de factor 150 vermenigvuldigd moet worden, dat het voor zich zelf spreekt dat de kiezer zich wat graag op afstand houdt van een dergelijke verzameling kippen zonder kop die ook nog eens zwaar betaald worden. Bovendien maakt het de ook door mij betwiste plannen om van 150 naar 100 Kamerleden terug te gaan alleszins opportuun, omdat honderd keer domheid nog altijd beter is dan nog eens vijftig van die schapen erbij. Ik weet dat het allemaal grof geschut is wat ik aandraag zoals ik mij er ook bewust van ben dat ik zo neig naar het platste populisme.

Maar maak mij niet wijs dat nuance en argumenteren nog helpt als een min of meer ervaren Kamerlid, dat ook nog eens universitair is gevormd, van oordeel is dat hetNationaal Songfestival een aangelegenheid is van landelijk belang. Want hoe haalt hij het anders in zijn hoofd om de kandidatenselectie aan de kaak te stellen die zijns inziens oneerlijk was omdat vier van de zes deelnemers afkomstig zijn uit het eerste seizoen van The Voice of Holland, een programma dat wordt geproduceerd door John de Mol die ook verantwoordelijk is voor het Nationaal Songfestival? Waarmee deze dat feestje dat voor iedereen bedoeld is, dus tot zijn eigen feestje heeft gemaakt. Aldus drs. J. van Dijk, de politicoloog en Kamerlid van de SP, over deze prangende kwestie van nationaal belang, waaraan zonder twijfel een plenaire zitting van de Tweede Kamer, en nog het liefst met spoed, kan worden gewijd, met dan in vak K, de minister-president Rutte, die voor deze kwestie bij uitstek toegerust lijkt omdat het zijn pet nu eens niet te boven gaat, zodat hij deze keer echt van harte en opluchting mag lachen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een nationale kwestie

  1. Mack zegt:

    Ik moest glimlachen om het eerste deel, en begrijp je verontwaardiging. Sinds een aantal jaren weet ik dat de slimste mensen zelden drs. zijn. Die zijn dr. of helemaal niks. Ik bedoel maar dat universitair geschoold best iets zegt over het niveau dat je destijds had, maar niks over de houdbaarheid van slimheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s