Kruidige nieuwtjes

Ook in het nieuwe jaar blijft het meer serieuze dagelijkse nieuws gelardeerd met bizarre en gekruide berichten om dat nog verteerbaar te houden en de consument ervan niet te doen vervallen in een staat van zwaarmoedigheid. Want vrolijk word je er niet echt van, tenzij het dus wordt gecompenseerd door nieuwtjes van de volgende aard:

Een illegale Algerijn heeft voor een Belgische rechtbank smartengeld gevraagd voor een blessure die hij opliep tijdens een inbraak. Hij raakte gewond aan een been toen hij de ruit van een horecazaak instampte. De 20-jarige crimineel werd op heterdaad betrapt, omdat hij door zijn verwonding niet kon vluchten. Hij werd in een ziekenhuis geopereerd op kosten van de belastingbetaler. Hij wilde echter ook het leed vergoed zien van het ‘bedrijfsongeval’. De rechter in Brugge wees zijn verzoek af. Hij kreeg wel 2 jaar cel voor in totaal zeven inbraken.

Een Poolse student brak in bij het Nationale Museum in de stad Wroclaw om zijn schilderij op te hangen tussen alle andere kunstwerken in een van de grotere galerijen. De beginnend kunstenaar had namelijk niet het geduld om dertig á veertig jaar te wachten tot het eventueel op een eerlijke manier een plekje in het musuem zou krijgen. “Ik wil profiteren van het hier en nu”, zei Andrzej Sobiepan op de Poolse televisie. Het duurde drie dagen alvorens de beveiliging door had dat het ‘kunstwerk’ er niet hoorde te hangen. De directeur van het museum kon er de humor wel van inzien. “Ik geef toe dat er wat beveiligingsprobleempjes zijn in het museum. Maar het was wel een gevatte en artistieke actie.” Het schilderij is nu te bewonderen in het café van het museum en zal binnenkort worden geveild, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Een voormalige bakkersvrouw uit het Oost-Vlaamse Maldegem heeft wekenlang haar opvolgers getreiterd door zout op taartjes te strooien. De vrouw was jaloers op het succes van het jonge bakkerskoppel dat de bakkerij van haar man na diens overlijden had overgenomen. De vrouw kon wekenlang haar gang gaan, maar werd uiteindelijk op heterdaad betrapt. De vrouw woonde boven de bakkerij en moest om haar woning te bereiken door de bakkerij. Daar kon ze onopgemerkt zout strooien op de in rekken staande taartjes. Het bakkerskoppel schakelde na klachten van klanten over de te zoute taartjes een privédetective in. Deze hing camera’s op en op de beelden was te zien hoe de vrouw te werk ging. Het koppel heeft aangifte gedaan. De weduwe zal waarschijnlijk geen celstraf krijgen, maar een schadevergoeding moeten betalen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Kruidige nieuwtjes

  1. Jolie zegt:

    Hihi, ja, dat zijn wel de rozijntjes in de pap 🙂

  2. Sjoerd zegt:

    Een hele ludieke aktie met dat schilderij…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s