Een tussenstand

Voor de zoveelste keer heb ik geen prijs gewonnen in de Postcodeloterij. Nog niet eens de ijsprijs. Kun je nagaan hoe groot de ontgoocheling bij ons in huis zou zijn geweest als daar vandaag niet een dikke meevaller tegenover had gestaan, die zich niet in geld of iets ander stoffelijks laat uitdrukken. En voor wie niet in hetzelfde schuitje zit als wij, zal de draagwijdte en de impact van wat wij vandaag te horen kregen, moeilijk te bevatten zijn. Maar laat men er verzekerd van zijn dat zo’n simpele mededeling het bestaan dat zo ondraaglijk licht heet te zijn, opeens weer tastbaar maakt, er meer perspectief en dimensies aan geeft dan dat louter leven van dag tot dag, hoewel dat in al zijn beperktheid zo maar ook zijn charmes blijkt te hebben, ondervinden wij sinds een half jaar. Toch lijkt daar nu een wending in op te treden doordat wij vandaag te horen kregen dat de tumor bij mijn vrouw met de toediening van de huidige medicaties gedurende de afgelopen drie maanden 17% kleiner is geworden.

Met als gevolg dat een eventuele hernieuwde chemotherapie vooralsnog niet aan de orde is. Waarvan de allerbelangrijkste konsekwentie is dat mijn vrouw wederom drie maanden de ruimte krijgt om te herstellen van de chemotherapie van vorig jaar, dus om verder aan te sterken, zodat volgende van dat soort kuren beter verdragen kunnen worden. Een minstens zo belangrijke konklusie die na vandaag getrokken kan worden, is dat er tekenen op beginnen te wijzen dat de tumor beheerst lijkt te worden door de huidige medicatie die drie-wekelijks wordt toegediend. Uiteraard ben ik nog voorzichtig, maar toch al optimistischer na een eerste positieve indruk die drie maanden geleden naar aanleiding van eenzelfde onderzoek al in deze richting werd gewekt. Mogelijk dat we over drie maanden nog een beslister stap zetten en echt verwachtingen kunnen en mogen uitspreken. Maar wie dan leeft, die dan zorgt. Want dat is onze gemoedstoestand toch wel geworden en zal ze zeker blijven.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Een tussenstand

 1. Ook aan de postcode van bespiegelaar ging de loterij wederom voorbij, maar hoe veel belangrijker is de inhoud van je log als er sprake is van een substantiele vermindering van de omvang van de tumor bij NEL !!. Samen met jullie zijn we gewoon BLIJ met dit bericht en de hoop is gewettigd dat de ruimte voor verder lichamelijk herstel op een positieve manier kan worden benut. en beleefd, temeer daar de impact op NEL’s en jullie leven gewoon erg groot is en voorlopig blijft.. Wij mogen hier als ervaringsdeskundigen praten.
  Voor Tine en mij een ferme handdruk, we leven met jullie mee !!!!

 2. Jolie zegt:

  Wat een goed nieuws voor jullie Rob! Zeker omdat ze nooit van te voren weten of de kuur wel aanslaat (zoals jullie ongetwijfeld vaker gehoord hebben dan je lief is :-}) Een hele blonde (of veel te openhartige) vraag misschien, maar uit mijn vriendenkring weet ik dat ze na zo’n goede uitslag soms aan aansterken voor een operatie durven te gaan denken,- denken ze daar voor je vrouw nog? niet aan? Of is dat geen optie? Of is dat de ‘beslister stap’ die pas over 3 maanden eventueel in zicht komt.. Jullie in elk geval héél erg veel sterkte samen!

  • robschimmert zegt:

   Dat is geen optie, wat wij overigens al vanaf de eerste minuut weten. De chemo en vervolgbehandeling is uitsluitend erop gericht om kwaliteit van leven te blijven bieden. En dat lijkt dus echt te gaan lukken.

 3. Fien zegt:

  Weer een tijd samen gegund. Gefeliciteerd jullie beiden.
  Maar even belangrijk. Hoe gaat het de je dochter. Is zij wel met chemo bezig? Of is dat onbescheiden om te vragen?

  • robschimmert zegt:

   Nee hoor, niks onbescheiden. Mijn dochter start binnen enkele weken met chemo, welke circa vijf maanden gaat duren en zal bestaan uit deelbehandelingen die achtereen plaats vinden. Vermoedelijk, zo veronderstellen wij, om de schadelijke effecten zo veel mogelijk te miniseren. Daarnaast begint er voor haar ook een hormoonbehandeling die vijf jaar in beslag gaat nemen.

 4. Fien zegt:

  de moet met zijn.

 5. RadaR zegt:

  Die dikke meevaller overstemt dat missen van een postcodeloterijprijs volledig. Geen beter nieuws dan goed nieuws en dat nog wel aan het begin van het jaar. Dat dit maar een trend mag worden, die ik blijf “watchen”. Gelukgewenst met dit prima nieuws.

 6. Nanos zegt:

  Kijk, zo begint 2012 toch niet onaardig. 🙂 Houden zo!

 7. Laurent zegt:

  Nou, dat is mooi nieuws!

 8. Sjoerd zegt:

  Dat is in ieder geval een goed begin van het nieuwe jaar. Blijf optimistisch zou ik zeggen, maar ik sta niet in jullie schoenen en ik kan me voorstellen dat vooral de onvoorspelbaarheid van deze ziekte je toch zorgen blijft baren. Vooral voor je dochter en je vrouw veel sterkte en de kracht om hiermee om te gaan.

 9. Margo zegt:

  Geld maakt niet gelukkig, gezondheid wel. Dit is een mooie opsteker voor het begin van dit nieuwe jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s