Een kunstje van Munsterman

Het gebeurt me niet vaak. Maar er komen wel eens verhalen langs waardoor bij mij toch opeens een soort van achterdocht gaat opspelen, waarbij ik aan mijn theewater voel dat er iets niet klopt en dat de werkelijkheid wel eens heel anders in elkaar zou kunnen steken dan die mij wordt voorgespiegeld. Wat me gisteren dus overkwam toen ik las dat Co Adriaanse, de trainer van FC Twente, met onmiddellijke ingang zijn biezen mocht pakken. Het bezorgde mij direkt dat onbestemde gevoel dat hier iemand een kunstje werd geflikt, dat er een mooi opzetje ineen was gestoken om Co te kunnen lozen. Door wie anders dan Joop Munsterman, de voorzitter van FC Twente, die het klappen van die zweep als geen ander kent? Want hoe heeft hij anders helemaal van de onderste trede af de hoogste post van CEO bij het Wegener-concern kunnen bereiken? Met ellebogen, weinig scrupules en een hele, grote trucendoos om het eigen loopbaanpad dus te effenen. Zodat hem als het om intrigeren en manipuleren gaat nog weinig hoeft worden voorgedaan en onze Joop verdomd goed weet hoe haasje hupt als een huisvriend in nood uit de brand geholpen moet worden.

Dat speelde sinds november toen zijn maatje Steve McLaren, oud-trainer van FC Twente, plotseling zonder werk kwam te zitten. Waar dus wel iets aan moest worden gedaan. En zo geschiedde het dat er snel een stok was gevonden om Co Adriaanse mee te slaan, nog geen half jaar nadat hij met vliegend vaandel en veel fanfare in Enschede was binnengehaald. Het stemming maken kon beginnen met de aftrap van Munsterman toen hij begin december publiekelijk klaagde over de spelkwaliteit van FC Twente, welke volgens hem niet zou deugen ondanks dat het team kansrijk was in de race voor het landskampioenschap. Daarna was er niet veel meer nodig om spelers en staf op dezelfde wijze aan het praten en klagen te krijgen. Want wiens brood men eet, diens woord men spreekt, en dat was toevallig niet Co Adriaanse die maar als een passant werd aangemerkt. Waardoor zijn lot met de hulp van de regionale pers, die door een lekkende Munsterman gretig werd bediend, heel snel was bezegeld en Co kon gaan, voor het persbericht uit dat van zijn ontslag repte en dat tegelijk er melding van maakte dat de gesprekken met Steve McLaren voor een nieuw contract zich in een afrondende fase bevonden. Of zie ik hier alleen maar spoken en leg ik verkeerde verbanden die er in de voetbalwereld niet zouden bestaan omdat het daar wetmatigheden heten?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een kunstje van Munsterman

  1. Mack zegt:

    Ja, dat zal best zo gegaan zijn. Maar het gaat mij te ver om medelijden te hebben met een ontslagen voetbalcoach. Ik wou dat ik een ontslagen voetbalcoach was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s