Dictatuur in Hongarije

Wie nog niet in de gaten heeft wat er momenteel in Hongarije aan de hand is, lijkt toch met de ogen open te slapen en kan zich daarin ook nog gerechtvaardigd weten door het wegkijken en zwijgen van de Nederlandse regering, die dat land kennelijk als te ver van het bed beschouwt om er wat van te vinden, laat staan wat over te zeggen. Want wat hebben wij er immers last van? Wij hoeven door al die fratsen van Orban en zijn maten geen boterham minder te eten. Dus mogen ze hun gang gaan en als ze dat zo nodig willen, dan moeten ze maar een dictatuur daar op de poeszta rond Boedapest vestigen, lijkt de sfeer op het Binnenhof. Wat dan ook daadwerkelijk gebeurt met maatregelen, waaraan je niet moet denken dat die hier genomen zouden worden. Maar wat is nog onmogelijk met alle idiotie die je in en rond de Haagse politiek ziet passeren? Te meer omdat het zich allemaal afspeelt in een land waarmee wij nauw verbonden zijn in de EU en via reeksen van verdragen. Dus hoezo ver van ons bed? Mooi niet, zou ik denken, nu dit model zich zo succesvol ontvouwt op 1500 kilometer afstand van ons vandaan en allerlei lieden in ons land ook op gedachten zou kunnen brengen. Want natuurlijk is er zat steun voor te krijgen om kritische radiostations het zwijgen op te leggen.

En wie herkent niet de discussie die telkens wordt opgelierd om de kwaliteit en de mildheid van de rechterlijke macht aan de kaak te stellen en waar dus stevig ingegrepen zou moeten worden? Evenzo is maar al te vaak te horen hoe harde noten worden gekraakt over de opstelling van media, die in bepaalde kringen te links worden geacht. Waarmee alleen maar gezegd is dat er ook in Nederland een voedingsbodem begint te ontstaan voor een staatsmodel dat op dit moment in Hongarije vorm krijgt en dat een aanfluiting van de democratie is. Waardoor het een echte blamage is dat de Nederlandse regering dit laat gebeuren, er niets over zegt, maar des te meer lawaai maakt en moeilijk doet over het toekennen van de vrije toegang tot Europa aan de Bulgaren en Roemenen en daar zelfs een veto over uitsprak. Alsof het daar om een halszaak ging en het Nederlands belang daar mee was gediend. Pure flauwekul, waar juist een rechte rug tegenover die Hongaarse dwazen van meer kaliber en staatsmanschap had getuigd, terwijl het tegelijk een niet mis te verstaan teken was geweest dat we dat in Nederland niet willen. Of was dat een brug te ver voor gedoger en blonde Leider die met een Hongaarse als zijn echtgenote die staatshervorming in haar vaderland best wel met meer dan normale belangstelling zal volgen?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Dictatuur in Hongarije

 1. Laurent zegt:

  Tja, Oostenrijk-Hongarije, altijd al het bruinrechtse hart van Europa geweest…

 2. mack zegt:

  Goed logje, ik weet niet of ik het er mee eens ben, omdat ik inderdaad zit te slapen en geen idee heb wie die president is. Naar aanleiding van een tweet van jou, gisteren heb ik hem gegoogeld, en gelezen dat hij goede dingen heeft gedaan in het verleden en dat hij nu wat naar rechts aan het opschuiven is. Maar dit logje getuigt van inzicht, denk ik.

 3. Fien zegt:

  Ik weet er ook veel te weinig van om een oordeel te kunnen vellen, maar zal me er eens in verdiepen.
  Ik lees echter op dit moment Grip van Stephan Enter, een heel goed boek, waar ik wel alle aandacht bij moet houden. Dus daarna……..

 4. Jolie zegt:

  Ja, heel tragisch šŸ˜ Zou het een voorteken zijn dat de EU aan het verkruimelen kan raken? Want niet alle landen van de EU accepteren dit zoals het NL-Binnenhof, als ik het goed begrijp, http://www.nrc.nl/nieuws/2012/01/02/tienduizenden-hongaren-demonstreren-tegen-wetswijzigingen-premier-orban/

 5. Sjoerd zegt:

  Zoals het momenteel hier gaat is ook niet goed te praten. De jokers die nu aan de macht zijn doen ook maar wat ze willen, en niet waar we voor gestemd hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s