Kerstwens

Op deze ochtend van de Eerste Kerstdag, die nog zo heerlijk stil is, wens ik iedereen de komende twee dagen dezelfde innerlijke rust en net zo’n welbehagen als daardoor bij mij momenteel heerst. Geen beter gevoel dan dit om met het leven en met elkaar om te gaan. Zou het geen idee zijn om dat ook het komend jaar met ons mee te nemen?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk. Bookmark de permalink .

8 reacties op Kerstwens

 1. Sjoerd zegt:

  Het zwitserleven gevoel, nee, dat is er nog niet, maar wie weet. Ik wens jullie een paar hele fijne dagen.

 2. Frankie zegt:

  Ik wens je het hele jaar rust en welbehagen toe, dat wil zeggen: moordkuilvrij jegens je omgeving, en niet alleen deze twee dagen.

 3. Jolie zegt:

  Heel goede dagen wens ik jullie samen, en dat we allemaal dat gevoel van innerlijke rust en innerlijke vrede zo lang mogelijk mogen kunnen meenemen..

 4. Fien zegt:

  Helaas ging mijn echtgenoot gisteravond door zijn rug. Dus is voor ons de paracetamol belangrijker dan al die innerlijke vrede. En rust mag ook niet te veel. Af en toe moet hij op de been en jaag ik hem door de ruimte.
  En het allerergste, vanmiddag geen kerstborrel.
  Maar jullie wens ik goede dagen. En die foto is vast verleden jaar genomen, Rob. Als ik nu naar buiten kijk!!!

 5. Frankie zegt:

  Net terug van een fijne kerstlunch met vrienden. Vrijdagavond met het koor christmas carols gezongen in het stadscentrum vol kaarsjes, en daarna geborreld. Morgen de tissues mee, om een jankfilm te gaan kijken met een stelletje kennissen.

  Onderweg op de fiets roep ik naar iedereen gelukkig kerstfeest, of, in het geval van buitenlandse masterstudenten, merry christmas. Normaal gesproken groet ik immers ook jan en alleman die ik niet ken (alleen zeg ik dan geen merry christmas natuurlijk maar gewoon hai of dag). De enkeling die mijn spontaniteit raar vindt heeft een probleem. Want overlast bezorg ik niet. Gelukkig lijken maar weinigen mij raar te vinden.

  Die sneeuw en die zon, wat was dat inderdaad sfeervol vorig jaar kerst he. Een sprookje! Het jaar daarvoor was er ook sneeuw, december 2009. Maar toen lag ik zo goed als bedlegerig op de gesloten afdeling en was ik zo geestelijk en lichamelijk “op” dat alles pijn deed, zelfs het mooiste sneeuwlandschap. Mijn geloof maakte, zoals al vaker, dat ik dat voor mij absoluut uitzichtloze lijden doorstond en tegen alle verwachtingen in overwon. Door welk wonder ik in december 2010 wel van de sneeuw kon genieten! En nu zelfs van een kerst zonder sneeuw.

 6. Margo zegt:

  Ik wens jullie kerstdagen toe waar je met warmte aan terugdenkt. Dat zal in ieder geval wegens gebrek aan kou en sneeuw beter lukken dan vorig jaar.

 7. Ximaar zegt:

  De beste wensen en vooral wat meer voorspoed in 2012!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s