Bizarre berichten

De oogst aan bizar nieuws gedurende de afgelopen week liegt er weer niet om. En wonder boven wonder hoefde het niet eens van ver gehaald te worden. Zie wat er de voorbije zeven dagen in het Nederlands taalgebied aan merkwaardigs werd gepresteerd:

Een 59-jarige man uit het Belgische plaatsje Betekom is veroordeeld omdat hij vier jaar lang de tankkaart heeft gebruikt van de bakkerij waar hij was ontslagen. In totaal maakte hij zijn ex-baas in die periode ruim 25.000 euro afhandig. Hij is door de Leuvense rechtbank veroordeeld tot negen maanden cel en een boete van 1.100 euro. Ook moet de man het volledige bedrag terugbetalen. Hij werkte 14 maanden bij een grote bakkerij in Tremelo, tot hij in 2000 de deur werd gewezen. Een aantal jaar later vond hij in een kast de tankkaart van zijn oude werkgever terug. De man tankte vervolgens tussen oktober 2006 en 2010 zijn diesel op kosten van de bakkerij. De curator kwam de fraudeur op het spoor, nadat de bakkerij dit jaar failliet ging.

Een aangespoelde zeehond heeft zich dinsdag per ongeluk samen met zes andere zeehonden opgesloten in de auto van zijn redder. Het zieke dier dat op Terschelling net in de auto was gezet om naar de zeehondencrèche in Pieterburen te worden gebracht, kroop op de bestuurdersstoel en drukte vervolgens met zijn voorvin het knopje van de centrale deurvergrendeling in. Dat meldde Lenie ’t Hart van de zeehondencrèche in Pieterburen afgelopen woensdag. Volgens ’t Hart zat de sleutel nog in het contactslot en draaide de motor nog. Pas na een uur, toen er een reservesleutel was gebracht, konden de zeehonden voor de tweede keer die dag worden gered.

De bouw van een hek dat doet denken aan het voormalige concentratiekamp Buchenwald, mag doorgaan. Het kunstwerk op een landgoed in Bentveld wordt gebouwd volgens de afspraken in de vergunning. Dat heeft de gemeente Zandvoort, waar Bentveld ligt, laten weten. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) had Zandvoort vrijdag opgeroepen de werkzaamheden te laten stoppen. Een particulier heeft de bekende designstudio Job opdracht gegeven het hek te ontwerpen. Het bestaat onder meer uit prikkeldraad en schoorstenen. Het CIDI stelde dat de bouw moet stoppen omdat die in strijd is met de verleende vergunning. De organisatie had namelijk vernomen dat er een bel aan het hek zou komen te hangen met in het Latijn de spreuk ‘ieder het zijne’. Boven de poort van Buchenwald hing die tekst in het Duits. In de vergunningaanvraag stond die bel echter helemaal niet. Vanwege de commotie is burgemeester Niek Meijer een kijkje gaan nemen bij het kunstwerk. Ook sprak hij met de opdrachtgever. Die vertelde dat er helemaal niet zo’n bel komt en dat dit ook helemaal nooit de bedoeling is geweest.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Bizarre berichten

 1. Als fietser zal ik mij niet snel vergrijpen aan benzinekaarten.
  Wel kom ik een goede wens brengen, geluk, gezondheid en veel goeds.
  Vriendelijke groet

 2. Frankie zegt:

  @ zininzuidoost

  Je wensen worden je vermoedelijk niet allemaal door Rob in dank afgenomen. Ik denk ik zeg het maar even.

  Iets anders. Eergisteren, toen ik een lange e-mail aan het schrijven was, installeerde mijn kat zich uitgebreid op mijn toetsenbord. Hij geeuwde, zette mijn computer uit en krulde zich op om te gaan slapen. Sprake van sloten of ketenen was hier niet. Wel was ik enige tijd te verbluft om in het geweer te komen tegen deze onverwachte en astrante bezetting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s