Onze nationale spuit elf

Zo langzamerhand begint hij te fungeren als de nationale spuit elf. Er kan niet wat aan de hand zijn in ons land of hij geeft wel geluid en vindt er wat van. De ware spreekbuis van weldenkend Nederland zou je hem haast noemen als hij niet altijd die verrekte hete aardappel in de keel had en dat bekakte toontje aansloeg. Waardoor hij eigenlijk meer voor zichzelf staat dan dat hij nog iemand vertegenwoordigt, of het moet zijn vroegere dispuut van Leiden zijn. Aan dwarsstraten en gemeenplaatsen geen gebrek bij hem. Op een originele gedachte viel hij nog nooit te betrappen. Vandaar dat spervuur aan ideetjes en gedachten waar hij de krantenkolommen dagelijks mee haalt en onze aandacht voor hem warm houdt. Want daar is het hem per slot van rekening alleen om te doen. Toevoegen doet hij namelijk niets behoudens het geluid dat hij dus elke keer, hoewel altijd een dag later, geeft.

Zoals hij ook afgelopen donderdag weer hardop een mening verkondigde over het incident van de avond tevoren in de Amsterdam Arena tijdens de voetbalwedstrijd Ajax – AZ. Uiteraard niks nieuws onder de zon van zijn kant. Hooguit de opvatting dat hij het met alles en iedereen eens was behalve natuurlijk met het gedrag van die hooligan die de aanleiding was tot alle narigheid. Voor de rest had hij niets meer te melden dan het laten horen van zijn stem en dan nog niets eens als minister. Zo flink was hij ook weer niet en evenmin origineel, door zich op te voeren als voetbalsupporter Ivo, die zijn achternaam niet eens durfde te noemen. Waarschijnlijk bang om meteen door de mand te vallen als die verdwaalde hockeyfan Opstelten, die ook weer zo nodig zijn mond open moest trekken om zijn vaste plek in de Telegraaf gevuld te krijgen, als de nationale spuit elf die gewoonlijk modder geeft, dat altijd als mosterd na de maaltijd dient.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Onze nationale spuit elf

  1. Frankie zegt:

    Nou ik begrijp hem wel hoor. Ik wil dan ook van deze gelegenheid gebruikmaken om ook mijn mening over het incident te ventileren: die Esteban en die hooligan hadden ontzag voor elkaar maar wilden het niet toegeven.

  2. Sjoerd zegt:

    Ik beklaag die hooligan met de keuze van Esteban. Die keepers van tegenwoordig kunnen hard schoppen. Jammer dat hij die twee ballen miste…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s