Een belletje van vrienden

Mijn beste vrienden zitten zeker niet bij de Vriendenloterij, heb ik gisteren weer eens gemerkt. Ondanks alle maatregelen die ik al verschillende keren heb genomen om van hun ongenode telefoontjes af te zijn, diende zich gisterochtend toch weer ongevraagd een of andere kwibus aan die mij namens die instelling een hele goede morgen wenste en tegelijk zijn dankbaarheid uitsprak dat wij deelnamen aan die Vriendenloterij. Wat nieuws voor mij was en nog even mijn eerste irritatie wist te verdringen vanwege het feit dat deze gast op een of andere brutale manier de muur had weten te slechten die ik juist had opgeworpen om mij dit soort indringers van het lijf te houden. Maar de brutalen hebben de halve wereld, omdat ze die met hun gedrag overdonderen en altijd dus een slag voor zijn. Zo ook dit figuur dat maar door bleef kakelen, althans geluid bleef maken dat voor mij niet meer te verstaan was doordat zijn even opdringerige kollega’s in hun ijver om kontakten met klanten en deelnemers te leggen hoorbaar bezig waren om elkaar niet eens te overstemmen, maar te overschreeuwen.

Mijn gesprekspartner kon, zo te horen, wel zijn werkplek gekozen hebben in een druk beklante kroeg. Zo ging het daar om hem heen te keer. Waardoor hij zijn lesje steeds harder ging afdraaien zonder mij nog de gelegenheid te geven er tussen te komen. Pas toen hij even adem moest halen, greep ik mijn kans en voegde, nee blerde hem bijna toe dat ik niet gewend was om op die toon gesprekken te voeren en dat hij zijn missie naar mij als mislukt moest beschouwen. Waarna het stil bleef en ik hem adviseerde om voortaan een rustiger plek te zoeken als hij met succes kontakten wilde leggen. Misschien een suggestie voor jouw baas, zei ik hem nog en sloot vervolgens af, waarna ik mij de vraag stelde of ze bij de Vriendenloterij eigenlijk wel aan leiding geven deden te oordelen naar het zooitje ongeregeld dat zich zo merkbaar horen liet en of ik weer eens de enige zou zijn die zo’n bedonderde ervaring met die club had gehad.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Een belletje van vrienden

  1. Sjoerd zegt:

    En dan durven ze ook nog te vragen of het gelegen is…

  2. Mack zegt:

    Je begint er niks tegen behalve niet op hun aanbiedingen ingaan.

  3. Margo zegt:

    Leg de telefoon neer en ga iets anders doen. Na vijf minuten even luisteren of het stil is en dan de verbinding verbreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s