Helder’s moment

Het hoog opgeven over de democratie als de meest wenselijke staatsvorm leer je als Nederlander wel af als je tenminste een beetje bij de les van de werking van ons parlementaire stelsel blijft, haar praktijk van alledag nauw op de voet volgt. Zeker op dit moment gaat er bijna geen week voorbij of er wordt wel een staaltje ten beste gegeven waar je de schoenen van uitvallen en waardoor het vertrouwen in ons staatsbestel danig op de proef wordt gesteld. En het kan haast niet missen of in negen van de tien gevallen is er wel een volksvertegenwoordiger uit de PVV – gelederen betrokken bij van die dubieuze akties en initiatieven. Met als meest recente stunt het optreden van juriste Lilian Helder, die zich als Kamerlid met zo’n autoriteit bekleed weet en zoveel macht binnen haar bereik voelt dat de weelde daarvan voor haar kennelijk veel te groot is. Want hoe zijn haar volgende escapades anders te verklaren? Hoe is het namelijk mogelijk dat zij als een volkomen anoniem advocate, welke in de juridische praktijk nog een onbeschreven blad was, dus geen track-record tonen kon, zich de brutaliteit aanmat om een advocaat -generaal bij ons hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, de maat te nemen en diens benoeming tot raadsheer daarin te blokkeren?

Waarbij als reden werd aangevoerd dat betrokkene te kritisch was geweest in de marge van het proces – Wilders, want te zeer de staf had gebroken over het besluit van de Amsterdamse wrakingskamer. Ongekend en ongehoord deze interventie vanuit de politiek, waar die zich tot dusver als het om zulke benoemingen ging, uiterst terughoudend had opgesteld en slechts als het echt niet anders kon, wenste te intervenieren. En dan al helemaal niet met een politiek motief zoals dit PVV – Kamerlid, deze mevrouw Helder gebruikte, omdat ze de kwaliteit, de kennis en de ervaring duidelijk miste om haar bezwaren gedegen en inhoudelijk te onderbouwen. Waardoor ze geen serieus verhaal had, dus de politieke kaart trok en zo een volgende stap zette om ons democratisch bestel met zijn driedeling van machten verder te ondermijnen. Want dat is PVV-ers wel toevertrouwd, met hun surplus aan domme kracht, waarvan deze Lilian Helder het zoveelste sprekend bewijs is.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Helder’s moment

 1. Mack zegt:

  Je kunt wel even lekker wraak nemen op deze manier.

 2. Frankie zegt:

  “… als je tenminste een beetje bij de les van de werking van ons parlementaire stelsel blijft, haar praktijk van alledag nauw op de voet volgt.”

  Nee hoor. Op de voet volgen is niet per se voorwaarde voor het inzicht dat democratie geen beste bestuursvorm is (‘bestuursvorm’ is overigens net weer even wat anders dan het door jou genoemde ‘staatsvorm’). Voor jou is op de voet volgen blijkbaar voorwaarde. Voor mij ligt het anders. En dat is geen ‘lucky guess’ van mij. Lees al mijn reacties van de laatste vier jaar hier over dit onderwerp er namelijk maar op na.

 3. Laurent zegt:

  Dat PVV’ers zich op deze walgelijke wijze gedragen hoeft niemand meer te verbazen, maar dat de andere dames en heren politici er toch steeds bij zitten als een verschrikt konijn dat in de koplampen staart, daar kan ik niet bij.

  Dat ze braaf met zijn allen niet naar Egypte gaan omdat rechtsextremist De Roon zijn fatsoen niet houdt, dat ze Brinkman niet uit de commissie schoppen op Curaçao omdat die zich als een hufter moet gedragent, dat men ineens vindt anderhalf miljoen malloten te moeten respecteren, in plaats van die gekken al tien jaar dood te laten bloeden in een cordon sanitaire, dáár kan ik allemaal niet bij!

 4. fien zegt:

  Eigenlijk volg ik die mensen van de PVV al niet meer. Hoe minder aandacht ze krijgen hoe beter.
  Wel heb ik de petitie http://www.kinderpardon.nu ondertekend. Dan heb ik tenminste het gevoel iets gedaan te hebben.
  Laat dat nu ieder weldenkend mens nog voor de kerst doen. Een heel klein steentje enz.

  • RadaR zegt:

   En koop vooral het plaatje wat Groothuijzen en Borsato samen met een zorgvuldig geselecteerd groepje groot-ogige en elk Nederlands dialect beheersende “pardon-kinderen” zullen maken. Laten we vooral ons [commerciële] gevoel laten spreken.
   Ik hoor het Borsato al zeggen: we maken van Kerst 2011 een echt menselijke Kerst [dzzzing, dzzzing ……zo klinkt de kassa].

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s