Tien van Toen (349)

Ook op deze zaterdag draai ik de klok zeker vijfenvijftig jaar terug en vertoef vervolgens in gedachten op de zondagmiddagen als ik met mijn vader naar het voetballen ging in Culemborg. De ene zondag naar Vriendenschaar dat aan de Westersingel speelde, de andere zondag naar Fortitudo dat zijn thuisbasis op Sprokkelenburg bij de Plantage had en een of twee klassen lager uitkwam. Meestal in de vierde klasse F van het district West I van de KNVB, waar het steevast op de vaste tegenstanders uit de omgeving van Utrecht of uit die stad zelf kon rekenen, te weten

Zwaluwen Vooruit (Utrecht) – Brederodes (Vianen) – APWC (Amersfoort) – KDS (Utrecht) – Nijenrodes (Breukelen) – JSV (Jutphaas) – DEV (Doorn) – CDN (Driebergen) – VVIJ (IJsselstein) – HMS (Utrecht)

Advertenties

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Tien van Toen (349)

 1. Mack zegt:

  Ik draai hem 25 jaar terug, toen speelde RUC, een voetbalclub uit Utrecht. Dat werd uitgesproken als ruk. Die bestaan vast niet meer.

 2. Mack zegt:

  Precies. Lunetten ja, daar zaten ze. Hoe kun je voortbestaan met zo’n naam.

 3. Mack zegt:

  Lunetten, ken jij dat trouwens? Dat was nog in aanbouw dertig jaar geleden.

 4. robschimmert zegt:

  Indertijd begon Utrecht voor mij bij het fort Lunetten en daarachter de spoorwegovergang naar de Gansstraat met het Huis van Bewaring. En bij die spoorweg had je wat oude huisjes die in het begin van de eeuw gebouwd waren met daarachter braak liggend terrein dat zo’n beetje niemandsland was naar de nieuwbouwwijk Hoograven.

 5. Mack zegt:

  De nieuwbouwwijk Hoograven kende ik het best. Mijn opa en oma woonden daar in de IJsselsteinlaan, waar Anton Geesink ook woonde. Lunetten was toen net in aanbouw.

 6. Sjoerd zegt:

  Goh, daar ken ik er geen ene van…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s