Aziatische nieuwtjes

Ik kan het niet laten, zo lijkt het wel. Ik moet toch wat oogst aan opvallende berichten kwijt. En dan dus maar op zaterdag met de volgende twee opmerkelijke nieuwsfeiten die eigenlijk alleen maar in het Verre Oosten geproduceerd kunnen worden:

Een Taiwanese stad looft prijzen uit aan hondeneigenaren die de poep van hun viervoeter opruimen en inleveren bij de gemeente. Ze krijgen een lot waarmee prijzen te winnen zijn in de vorm van goudstaven, variërend in waarde van een paar honderd tot 2.200 euro. Woordvoerders van de stad New Taipei City zeggen dat sinds de actie in augustus begon, er 4000 mensen zijn geweest die in totaal 14.500 gevulde poepzakken hebben ingeleverd. De loterij zou eigenlijk tot eind oktober zijn, maar is wegens succes verlengd. Er werden steeds meer prijzen verloot. Ook de stad zelf komt als winnaar uit de bus. Naar schatting is er nu voor de helft minder hondenpoep in het straatbeeld. De actie is inmiddels ten einde, want ‘we kunnen het niet veroorloven steeds weer goud uit te delen.’ De stad hoopt dat men het opruimen van hondenpoep nu als gewoonte ziet.

Vijf hoge ambtenaren van de Chinese belastingdienst zijn geschorst, omdat zij sliepen of de krant lazen tijdens een congres over de aanpak van luiheid op het werk. De vijf, allen werkzaam op een belastingkantoor in de noordelijke provincie Shanxi, werden geacht actief deel te nemen aan de bijeenkomst die ging over een betere discipline op het werk. De ambtenaren werden eraan herinnerd dat zij hun werkplek niet zomaar kunnen verlaten, geen computerspelletjes kunnen spelen en zich niet moeten overgeven aan wat genoemd wordt ”recreatieve activiteiten”. Chinese ambtenaren moeten vaak lange, saaie vergaderingen uitzitten, waarin ze moeten luisteren naar gezwollen uiteenzettingen over nieuwe richtlijnen uit Peking of de theorieën van vooraanstaande communisten.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s