Haags gekluns

Dacht ik gisteren met mijn logje ‘Dwaasheid met dieren’ de vinger al redelijk op de zere plek van de Haagse politiek te hebben gelegd en vond ik dat ik daarmee de onbenulligheid ervan toch voldoende had benoemd, werd ik zomaar op dezelfde dag nog ingehaald door de werkelijkheid op het Binnenhof die zich nog kleiner toonde dan ik in mijn stoutste dromen had durven dromen. Want ophef en vertier plus een huilende minister vulden ineens de Tweede Kamer. Niet vanwege de heftigheid in het debat over de bezuinigingen op de persoonsgebonden budgetten, wat je op de allereerste plaats zou mogen verwachten. Nee, dat leidde nou juist niet tot die plotselinge consternatie die in haar heftigheid veel weg had van de intense schok die mensen vaker laten zien als ze uit een halfslaap wakker schrikken. Een beeld dat de Kamerleden en de betreffende minister met zekerheid opriepen, betrapt als ze zich wel leken te voelen door de draaiende tv-camera’s nadat een lamp spontaan en met donderend geraas naar beneden kwam en met een verwoestende klap vlak naast minister Schippers uiteen spatte. De kleuterklas compleet van streek en een juf die haar tranen niet meer kon bedwingen, omdat je iets van zo’n heftig formaat ook niet elke dag meemaakt.

Zo teer blijken die tere zieltjes in het Haagse dus wel te zijn, waardoor de compensatie in ferm gedrag en de vaak zo grote mond des te beter te verklaren wordt, hoewel het hele vertoon van gisteren gewoon grotesk blijft en niet serieus te noemen is. Zeker als een paar uur later ook nog eens blijkt dat de baas van dit hele spul dat zich dus bij het eerste de beste incident niet in de hand heeft, er heimelijk een paar dagen tussenuit is gejast richting Kunduz om de Nederlandse deelnemers aan die schertsvertoning daar nog eens een riem onder het hart te steken en aldus het belang van hun missie dik te onderlijnen. Alsof zijn aanwezigheid daar de hoogste prioriteit verdient en de urgentie met een land dat verzeild is geraakt in een recessie, niet tot hem doordringt of zo weinig door hem wordt beseft dat hij op zo’n beslissend moment zijn hielen meent te kunnen lichten. En dat alleen om een handvol militairen op te roepen om namens het Nederlandse volk voor zichzelf te klappen. Dat is de stijl en de voorhoede van ons landsbestuur, met die Rutte en Schippers als vaandeldragers. Wordt daar maar niet moedeloos van, terwijl tegelijk geen beter pleidooi te bedenken is om als de wiedeweerga veel van dat Haagse gekluns verder in Brussel op te laten knappen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Haags gekluns

 1. RadaR zegt:

  Je slotzin verwerp ik ten stelligste. Al was het alleen maar dat je lezer zich zou kunnen afvragen waar je het vermoeden op stoelt, dat het zooitje in Brussel uit ander hout zou zijn gesneden dan Schippers [waarom kopte ze die lamp niet gewoon terug????] en Rutte? De laatste vloog trouwens terug richting crisiscentrum met een fier geheven piemeltje, want hij had samen met de creme de la creme van Hollands Army even met Playmobil mogen spelen.

  • robschimmert zegt:

   Na het geklooi van alle landsbestuurders van de EU gedurende de hele eurocrisis tot nu toe is het moeilijk voorstelbaar dat de incompetentie van de EU – bestuurders, de commissarissen dus, die incompetentie nog kan overtreffen. Vandaar deze stellige konklusie met de slag om de arm dat de kleuters in Den Haag, met Rutte voorop, wat mij betreft op hun eigen dorpsniveau mogen blijven spelen. Ik wil er alleen geen last meer van hebben,

 2. Mack zegt:

  Een riem onder het hart?

 3. Mack zegt:

  Oh, het is allebei goed lees ik net. Wist ik niet.

  Verder heb je wel gelijk ja. Die stoere praat altijd. Van een vallende lamp zijn ze van streek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s