Sarah Vaughan (2)

Na Billie Holiday was Sarah Vaughan samen met Ella Fitzgerald onmiskenbaar de grootste jazz-zangeres van de twintigste eeuw. Daarbij gaat het nauwelijks aan om de kwaliteiten van beiden aan elkaar af te meten. Daar waren ze te groot voor en blonken ze allebei ook in dezelfde opzichten uit. Want zowel met een kleine bezetting als begeleid door een big band waren beiden onovertroffen, maar elk met een eigen vorm van interpreteren en daarmee duidelijk herkenbaar ten opzichte van de ander. Wat bijvoorbeeld betekent dat een evergreen als ‘Somewhere over the rainbow’ alleen maar op de volgende wijze vertolkt kon worden door Sarah Vaughan, omdat zij Sarah Vaughan was.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Sarah Vaughan (2)

  1. Laurent zegt:

    Het is knap gedaan, maar de stijl is mij net wat te glad en steriel, een probleem dat ik wel vaker met vooral jazz-zang heb. Maar dat is subjectief en doet niets af aan de kwaliteit op zich.

  2. mack zegt:

    Hoe kan het nu dat ik alleen Ella Fitzgerald ken van die drie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s