Dwaasheid met dieren

Zullen we het er maar gewoon op houden dat er nog weing klopt in de Nederlandse politiek en dat alle verhoudingen nagenoeg verdwenen lijken? De gang van zaken van vandaag en gisteren op het Binnenhof is illustratief daarvoor te noemen. Want terwijl er waarachtig wel wat aan de hand is in Nederland met een optredende recessie en de toenemende noodzaak van enorme bezuinigingen die elke burger zullen treffen, kreeg het kolderiek fenomeen dat de Partij voor de Dieren voor mij blijft, de gelegenheid om als treurig middelpunt van het parlementair debat te fungeren, om goede sier op het volstrekt misplaatste moment te maken. Alsof er verder niets aan de hand was en het verbod op de rituele slacht de hoogste prioriteit verdiende. Of zou dit dan toch dat voorschot zijn op het moment dat er echt sprake zal zijn van overdracht van de meest wezenlijke bevoegdheden aan Brussel, waardoor de Eerste en Tweede Kamer het speeltuinniveau niet meer ontstijgen en dan hun spelletje democratie op hun eigen niveau mogen blijven spelen?

Is dit al verontrustend te noemen, minstens zoveel zorgen moet het baren dat met de komst van verschillende groeperingen die nauwelijks nog politieke partijen in de strikte zin van dat woord genoemd mogen worden, de agendering c.q de rangorde van de grondrechten van de burger zo maar op losse schroeven is komen te staan. Waardoor het ongelooflijke opeens bestaanbaar is geworden en de vrijheid van godsdienst zo maar uitgeruild blijkt te kunnen worden tegen het dierenwelzijn, als het aan de Partij voor de Dieren ligt met haar pleidooi voor het verbod op het ritueel slachten. Zo zout kan het tegenwoordig dus in ons parlement gevreten worden dat daarmee niet alleen de speeltuin lijkt, maar zichzelf zelfs verkleint tot het niveau van Madurodam, terwijl de rest van Europa daar zonder twijfel van in een deuk zal liggen. Waar men trouwens ook geen snars zal begrijpen van die hele klucht rond die rituele slacht, welke door de Tweede Kamer immers werd verboden om de Eerste Kamer twee maanden later precies andersom te zien doen. Wie het nog snapt, mag het hier zeggen. Ik in ieder geval niet en ik wil het evenmin omdat ik anders nog aan mijn eigen verstand zou kunnen gaan twijfelen.

Advertenties

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Dwaasheid met dieren

  1. Sjoerd zegt:

    Ik begreep dat de teksten zouden worden aangepast en weer opnieuw door het circus gaan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s