Een armoedige premier

Ondanks dat hij premier van Nederland is, zou enige bescheidenheid en nog meer zelfbeperking hem sieren. O.k., als je goed piano kan spelen en geschiedenis hebt gestudeerd mag je best over veel zaken een mening hebben en die ook verkondigen. Dat ben je haast aan de stand van je kennis en ontwikkeling verplicht. Wat dat betreft is hij ook nooit op missers te betrappen geweest. Enig situationeel gevoel, een stevige dosis sensitiviteit zou je daarnaast zeker van hem mogen verwachten met de ervaring die hij in tien jaar tijd, tussen zijn vijfentwintigste en vijfendertigste, heeft opgedaan in de P & O – sector binnen het Unilever – concern. Maar daar wil het bij hem toch nog wel eens aan schorten, hoorbaar en zichtbaar als hij er toch vaker blijk van geeft beter te kunnen praten dan te willen luisteren. En dat laatste is nou net en bij uitstek een teken van volwassenheid en professionalitei, maar vormt vaker een valkuil voor hem als hij het weer eens niet kan laten om zijn gladde babbels te verkopen. Maar dat wordt hem nog vergeven omdat zulk vallen en opstaan nu eenmaal bij iemands ontwikkeling hoort ongeacht het niveau waarop hij of zij acteert. Zo ook Rutte, die zich in andere opzichten minder missers kan permitteren gegeven zijn specifieke positie en alle verantwoordelijkheden die daarbij horen.

Dat betekent zoveel dat hij vaker op zijn tellen moet passen en niet gevraagd en ongevraagd maar wat kan debiteren omdat hij vindt dat hij wat hij vindt, ook hardop moet zeggen. Daardoor sloeg hij de afgelopen dagen de plank driftig mis toen hij met stelligheid verkondigde dat Nederland geen armoede kent. Wat hij nou net niet had moeten doen omdat hij daar werkelijk de ballen verstand van, geen gevoel voor noch ervaring mee heeft, met zijn beschermde jeugd in het deftige Haagse Bezuidenhout in een gezin waarin pa als direkteur van een handelsonderneming royaal de centen binnenbracht. Dus deed Rutte dat in zijn onnozelheid dus juist wel met lak of voorbijgaan aan de gevoelens van mensen die het duidelijk minder dan hij getroffen hebben en meestal op een houtje moeten bijten. Wat die mensen volgens hem aan zichzelf te wijten hebben omdat er werk genoeg voor hen is in dit land getuige al die Oosteuropeanen die hier wel allemaal aan het werk zijn, ging hij onverdroten door als die apostel van die liberale blijmoedigheid die niks anders is dan een dekmantel voor onverschilligheid en egoïsme. Met als sprekend toonbeeld daarvan dus onze premier Mark Rutte, die het ook te zeer met het leven getroffen heeft en zich dus daarom alleen maar onbekommerd rot kan lachen. Want weet hij veel van armoede?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Een armoedige premier

  1. mack zegt:

    Hij bedoelde financiele armoede? Want er zijn meer soorten armoede die Nederland kent zoals geestelijke en bloed-. Maar wat heb je eraan te verkondigen dat in Nederland geen armoede voorkomt? Er hoeft hier niemand van de honger om te komen, maar dat is het ook wel. De constante dreiging dat je niet rond kunt komen, en dat er geen reserves/uitgaven meer zijn waarvan je afstand kunt nemen, dat heet toch armoede? Als je bij de voedselbank moet aankloppen, dan is dat armoede. En dat dient bestreden te worden.

  2. Laurent zegt:

    Precies Mack. Verder heeft iedereen die ook maar zweemt naar samenwerking met de PVV het bij mij voorgoed verbruid, dus hij lacht maar een eind weg die Rutte, maar ik lach niet mee.

  3. Margo zegt:

    Die Rutte is een ADHD mannetje die inderdaad beter kan praten dan luisteren. Totaal ongeschikt in zijn functie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s