De weg van de PvdA

De bekendste beurs voor de rijken is al 10 jaar lang extravagant en uitbundig, maar voor haar jubileumeditie trekt de Miljonair Fair letterlijk alles uit de kast. Het 5-daagse glamourevenement in de RAI in Amsterdam is dit jaar groter, duurder en mooier dan ooit en staat in het teken van unieke producten en exclusiviteit. Want volgens de organisator vraagt deze tijd daar in het bijzonder om en om durf en authenticiteit. Traditiegetrouw sluit de beurs af met een netwerkdag, waarop een gooi zal worden gedaan naar het record van grootste netwerkborrel van Guinness Book of Records. Waarvoor 5000 zakenmannen gelijktijdig het glas moeten heffen, onder aanvoering van, en geloof het of niet, oud- PvdA – coryfee Ed van Thijn, bij wie de sleet kennelijk zodanig op zijn principes en idealen optreedt dat hij zich daardoor met gemak tussen de miljonairs begeeft, ja, hen zelfs regisseert. Wat zoveel wil zeggen dat de bijl van de klassenstrijd begraven lijkt en de sociaal-democratie wel klaar kon zijn met de opdracht die ze zichzelf ooit bij monde van Pieter Jelles Troelstra heeft gesteld. Zie daar maar eens een andere draai aan te geven.

Wat waarschijnlijk niet lukt, temeer omdat ook zijn jongere partijgenoot Eberhard van der Laan zich al wat graag heeft laten fêteren bij deze gelegenheid die toch onmogelijk als de habitat van de PvdA te kwalificeren is. Des te verdachter en bedenkelijker de opwachting die deze voorvechters van de emancipatie van de minder bedeelden dus juist daar menen te moeten maken. Of is dit nu precies de crux van het probleem van de sociaal – democratie, van de knelpunten rond haar geloofwaardigheid, van dat zwakke vlees en de gewillige geest, waar principes en doelstellingen juist ander, zeg voorbeeldgedrag vereisen? Wat vaker teveel is gevraagd met voorbeelden te over vanuit de PvdA, met deze optredens als laatste blamage. Hoewel het Ed van Thijn anderzijds wel weer vergeven mag worden omdat bij hem de jaren gaan tellen en je van hem dus niet meer kunt en mag verwachten dat hij nog weet waar zijn partij voor staat, als de jongere sociaal – democraten ook glansrijk de weg kwijt blijken te zijn geraakt zoals Eberhard van der Laan dus overtuigend en met zijn volle verstand met zijn aanwezigheid op de Miljonairs Fair heeft bewezen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op De weg van de PvdA

 1. Frankie zegt:

  Ieder draagt de verantwoordelijkheid voor de eigen keuzen. Niet meer, maar zeker ook niet minder.

 2. Mack zegt:

  Wij hebben een klant die er ook staat. Wil dolgraag een Bentley. Want ja, met een VW Pheaton kun je er ook niet echt aankomen natuurlijk.

 3. RadaR zegt:

  Is het eigenlijk wel handig/verstandig om aandacht te besteden aan zoiets decadents als de Millionairs Fair en het klootjesvolk wat daar rondloopt? Ik negeer die viezigheid al sinds haar debuut. En volhardt daarin ….. tot het moment waarop iemand er een springlading tot ontploffing brengt. Dan ga ik naar de puinhopen kijken. 🙂

 4. Sjoerd zegt:

  Ik wist niet dat die twee ook miljonair waren…

 5. Laurent zegt:

  Het verklaart de zetelverhouding in de peilingen tussen de PvdA en de SP en, helaas, gedeeltelijk ook de PVV.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s