Bizarre berichten

Loslaten is niet altijd even gemakkelijk. Het bloed blijft bij mij ook kruipen waar het niet gaan kan. Na honderd afleveringen met rare verhalen ben je daar, zo blijkt hier wel weer, niet een, twee. drie van bevrijd. Vandaar die reflex bij mij vandaag om toch nog eens twee van die merkwaardige geschiedenissen hier te herhalen die ik de afgelopen week ergens tegenkwam:

Een lid van het Australische Huis van Afgevaardigden is boos op de vleesindustrie. Volgens Luke Simpkins zorgt het feit dat vleesproducenten niet op het vlees schrijven of het halal is ervoor dat de bevolking zich onwetend tot de islam bekeert. “Wanneer je naar Woolworths, Coles of een andere supermarkt gaat kun je geen vlees kopen zonder invloed van deze minderheidsreligie”, aldus Simpkins. “Wanneer Australiërs niet eens weten dat ze halal voedsel eten, zijn we een stap dichter bij bekering. En die stap zouden we alleen met ons volle verstand moeten kunnen maken, die zou niet zonder medeweten voor ons gemaakt moeten worden.” Eén van de vleesproducenten, Harvey Beef, weigerde te reageren op de aantijgingen.

Een vrouw uit Zweden heeft een buschauffeur aangevallen met een half opgegeten banaan. De rechtbank heeft de 46-jarige dame vervolgens een boete opgelegd. De vrouw beweert dat buschauffeur Zekerija Velagic zijn bus een paar centimeter op afstand van de Zweedse en haar dochter parkeerde. Toen ze naar Velagic liep om verhaal te halen, gleed naar eigen zeggen de banaan uit haar hand. De moeder legt uit dat ze al sinds maart dit jaar trillende handen heeft. “Omdat ik zwakke spieren heb, laat ik voorwerpen gemakkelijker uit mijn handen vallen. Toen ik de banaan vasthield, vloog het plotseling weg.” Maar de buschauffeur heeft het incident heel anders ervaren. Volgens Velagic liep de vrouw schreeuwend naar hem toe en viel zij hem aan met een banaan. De bestuurder van de bus had zoveel last van zijn oog dat hij naar de dokter moest. Velagic voelt zich beledigd omdat dertig passagiers getuige waren van het ‘banaan-incident’. De vrouw zegt teleurgesteld te zijn over de opgelegde boete en laat weten de rechterlijke beslissing te zullen aanvechten.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Bizarre berichten

 1. Frankie zegt:

  “Eén van de vleesproducenten, Harvey Beef, what’s in a name trouwens”

  Vind je het zo opmerkelijk dan, dat het produkt wat men vervaardigt in de bedrijfsnaam is verwerkt? En misschien kan het geen kwaad om de betekenis van Shakespeares uitdrukking ‘what’s in a name’ nog eens op te zoeken.

 2. Sjoerd zegt:

  Als buschauffeur zou ik me schamen, aangevallen door een banaan…

  • Frankie zegt:

   Meestal zijn het vrouwen die zo, floeps, per ongeluk worden aangevallen door een banaan. De mannen die dat doen zorgen er echter wel voor dat ze die onvoorziene uitglijers begaan waar en terwijl niemand dat kan zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s