Een aanprijzing

Soms hoef je geen enkele moeite te doen om een logje uit je mouw te schudden. Dan wordt dat zo maar en ongevraagd voor je gedaan en hoef je geen letter, geen spatie noch een komma eraan te veranderen om een schitterend stuk te krijgen, dat alleen nog maar geknipt en geplakt hoeft te worden om gereed te zijn voor de lezer. En die krijgt deze keer werkelijk alle denkbare waar om eens flink over de nek te gaan en het tegelijk in de broek te doen. Want ik moet me toch heel sterk maken, wil iemand het wel eens zo zout hebben gevreten als bij de volgende kontaktadvertentie van ‘Pier Ebbinge Relationship’ welke ik afgelopen zaterdag behoorlijk opvallend vond afgedrukt op een van de eerste pagina’s van de altijd dikke weekendeditie van de NRC. En daarin stond letterlijk, inderdaad letterlijk, de volgende tekst:

Bruisende ‘grande dame’ fijn mens (75)

Stijl – en sfeervol vrijstaand huis in regio Gooi/Utrecht. Met smaak ingericht. Vleugel. Prachtig mens, mooi van buiten en van binnen. Allure en geen poeha. Geaard in Amsterdam. Vrolijk, sprankelend en verzorgd. Jong van geest. Ook geestig. Zo’n leuke vrouw om mee te leven komt u zelden tegen. Spannend, tikkeltje stout en ook goed ouderwets. Alles klopt. Skiet graag en goed. Kunst is haar passie. Theater, museum, klassieke muziek, jazz. Jeugd jazzband in huis toen zij 75 werd. Danst en zingt graag. Kan uitbundig genieten. Kookt graag en goed. Warm, optimistisch, enthousiast. Interesse in interessante mensen. Stimuleert hen.

Gezocht: tegenpool van miezemuizer. Nederlander, Engelsman. Mogelijk voorheen medisch specialist. Karaktervolle, positieve, erudiete en gevoelige man die weet dat hij past. En ook waarom. Vitaliteit, levenselixer, humor, présence, allure en stijl. Good looking. Levensgenieter met leef – en eetcultuur. Verheugt zich op leuke dingen. Leeft!

Ik weet niet hoe het anderen vergaat bij het lezen van dit proza dat je, lijkt mij, toch liever niet over jezelf zult willen lezen. Of je moet compleet los van de wereld zijn geraakt, niet meer bij zinnen zijn en misschien zelfs al een eerste visite van Alzheimer hebben gehad. Maar het kan even goed dat dit met het volle verstand gebeurt en ook zo wordt ondergaan. En dan moet ik toch hevig braken, zakt mij de broek volledig af, slaat mijn verstand op hol en weiger ik tegelijk te geloven dat ik alleen maar zo daarop reageer. Vandaar dat ik benieuwd ben of iemand mij dat goede gevoel kan geven, mij in elk geval daarin wil bevestigen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Een aanprijzing

 1. mack zegt:

  Waarschijnlijk door haar dochter geschreven, deze advertentie.

 2. Laurent zegt:

  ‘Mogelijk voorheen medisch specialist’; die zoekt geen man, die zoekt een aanvullend pensioen.

 3. Sjoerd zegt:

  Lijkt me ook meer op iets van hoe kom ik van mijn moeder af. Anders lijkt het wel erg veel op een 1 aprilgrap.

 4. fien zegt:

  Ha, ha, ha, ik sluit me bij Laurent aan.
  Prachtig mens van binnen en van buiten. Zeker zich door de scanner laten glijden, om ev. gebreken uit te sluiten.
  En toen door naar de kliniek van Connie Breukhoven voor de buitenkant.
  Maar voor het grote geld moet ze niet bij de med. specialisten zijn. Dan zou ik een bankier uitzoeken.

 5. Frankie zegt:

  “Alles klopt.”

  Zelfs de migraine die je hiervan krijgt klopt.

 6. Frankie zegt:

  “gevoelige man die weet dat hij past”

  Ik denk dat ook ongevoelige mannen dit dit lezen dat meteen weten.

 7. Margo zegt:

  Ik heb dit zaterdag ook geamuseerd en verwonderd gelezen. Je vraagt je af waarom zo een perfecte dame een contactadvertentie nodig heeft/zou hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s