Hoax of nieuwe feiten?

Het volgende verhaal verdient het predikaat opmerkelijk, als het al niet curieus genoemd moet worden. Het baarde in Engeland en in Wales veel opzien en leidde tot de nodige discussies waarin de standpunten uiteenliepen van de opvatting dat de wetenschap aldus weer nieuw en spectaculair feitenmateriaal heeft gekregen dat wel eens tot heel nieuwe inzichten zou kunnen leiden, tot de stellige bewering dat hier sprake is van een volgende hoax waar de massa met de grote voeten intrapt. Feit blijft dat de medische en academische wereld niet weet wat ze ermee aan moet, dus eigenlijk met de handen in het haar zit, terwijl bij mij maar het gevoel blijft bestaan dat de hoofdpersoon, Chris Birch, de boel op een geweldige manier aan het belazeren is. En dat gevoel wordt alleen maar sterker naarmate ik langer naar zijn foto kijk en vooral inzoom op zijn ogen. Doe eens diezelfde exercitie als ik heb gedaan na lezing van die merkwaardige geschiedenis rond deze man en kom dan met een eerlijk oordeel. Ik ben benieuwd of er dan net zoals mij naar het volgende verhaal zal worden gekeken:

“Toen Chris Birch een beroerte kreeg tijdens een training van zijn rugbyvereniging, vreesde z’n familie voor zijn leven. Maar toen de 26-jarige sportman, die op dat moment verloofd was, weer bij zijn bewustzijn kwam beweerde hij homo te zijn. Daarna besloot Birch de relatie met zijn vriendin te stoppen, zijn baan als bankmedewerker op te zeggen en kapper te worden. Hij leeft nu samen met zijn 19-jarige vriend. Birch kreeg de beroerte toen hij een salto probeerde te maken op het rugbyveld en zijn nek brak. Birch zegt over zijn opmerkelijke verandering dat hij meteen toen hij wakker werd zich anders voelde. Zo voelde hij zich niet meer aangetrokken tot vrouwen, maar dus wel tot mannen. De rugbyspeler, eerst nog een skinhead, liet zijn haar groeien en viel flink af. Waar Birch normaal elk weekend sport keek en bier dronk, voelde hij zich daarin ook niet meer thuis. Hoe vreemd dit ook is, het komt vaker voor dat mensen die wakker worden na een beroerte gehad te hebben zich niet meer thuisvoelen in hun oude situatie.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Hoax of nieuwe feiten?

  1. Sjoerd zegt:

    Ik vrees dat hier nog een addertje onder het gras zit. En de man de gelegenheid heeft aangegrepen om….

  2. Margo zegt:

    Een beroerte kan tot karakterverandering leiden. Dit is extreem maar ik geloof het wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s