Memories’ Tour d’Amour

Het is een van die dubieuze programma’s die er binnen mijn gezichtsveld op de Nederlandse televisie worden opgediend. Het komt voor rekening van de KRO, de omroepvereniging die inspirerende programma’s wil blijven maken. Nou, Memories’ Tour d’Amour is daar dan kennelijk een voorbeeld van, met een formule als een open deur. Want niets eenvoudiger dan vier gefrustreerde vrouwen, die allemaal single en/of gescheiden zijn, nog eens terug te brengen naar de plek van een vroegere vakantieliefde en hen daar herinneringen te laten ophalen. De camera is geduldig en registreert genadeloos alle geneuzel en gekeuvel over hoe mooi en hoe spannend het met Giorgios of Enrico destijds was. Gegiechel en geschater is er niet van de lucht. En het toppunt van lol is natuurlijk om die mannen, die nergens van weten, te overvallen en te confronteren met zo’n vroegere vakantiescharrel, die geslagen als ze zijn door het leven nu met deze noodsprong hopen op een follow up van die vroegere liefde die door hun gebrek aan fantasie, moed en alternatieven met behulp van de KRO van stal wordt gehaald. Waarbij het kennelijk niet aan de orde is of de heren in kwestie er van gediend zijn noch de vraag geldt of in hun leven plek is voor zo’n ontmoeting dan wel hoe hun familie dit ondergaat.

Dat is allemaal veel te ingewikkeld en daar moet vooral verder niet te moeilijk over worden gedaan, want dat verpest alleen maar deze typisch Hollandse pret die in zijn boersheid en lompheid nog voor geen seconde stil wenst te staan bij wat anderen van zo’n overval vinden. Het is immers het feestje van die vrouwen, is er in Nederland bedacht en geredeneerd, en daar moet maar op die plaats in de vreemde de ruimte aan worden gegeven, of men dat ter plekke nu leuk vindt of niet. Zo ongeveer is de sfeer en de strekking van dat programma dat daarmee wat graag appelleert aan onze lagere instincten die ons er niet van weerhouden om als het even kan muisje bij anderen te spelen. Dus ook bij die vier vrouwen die zich met hun geleende emoties maar al te zeer te kijk zetten zonder dat zij daar door de kracht van hun heimelijk verlangen echt weet van hebben. Waardoor bij mij de plaatsvervangende schaamte toeslaat, gewoon omdat de hele formule alleen maar ranzig blijkt. Daarnaar smaakt immers amusement dat over de rug of tegen de zin van mensen tot stand komt om weer anderen ermee te vermaken. En omdat Memories’ Tour d’Amour dat dus in ruime mate doet, kan de KRO zich dat volledig aanrekenen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Memories’ Tour d’Amour

  1. Mack zegt:

    Dit is toch noodgedwongen? John de Mol heeft omroepland zo naar zich toe weten te trekken dat andere omroepen wel terug moeten slaan met dit soort programma’s. Gewoon om het hoofd boven water te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s