De waarheid van het CBS

Niet zonder ironie kan ik met dank aan het staande regeringsbeleid aan de hand van de meest recente cijfers, die over het derde kwartaal van dit jaar, vaststellen dat de immigratie in Nederland in tien jaar tijd het hoogste punt heeft bereikt. Ruim 57.000 mensen kwamen in die periode vanuit het buitenland ons land binnen, wat een record is over de laatste tien jaar. Ondanks alle lawaai van Wilders en de zijnen, die er dus minder toe blijken te doen dan zijzelf aan kiezers willen doen geloven. Sterker nog, met deze figuren aan de knoppen, hebben de cijfers over het derde kwartaal zelfs een verdubbeling te zien gegeven ten opzichte van die van het tweede kwartaal. Opvallend, niet? Zelfs als met seizoensinvloeden rekening wordt gehouden. En als dan ook nog in aanmerking wordt genomen dat van die 57.000 immigranten er 1787 afkomstig bleken uit Marokko en Turkije en het overgrote deel uit de EU – landen, dan wordt eens te meer duidelijk wat voor een punt de PVV wel scoort met zijn anti-immigratie-retoriek en haar stellingname tegenover de binnenkomst van moslims uit die landen.

Het blijkt niets voor te stellen, een slag in de lucht te zijn en vooral grof geschut dat zich richt op een muis waar de aanwas uit een geheel andere richting komt waar op grond van de geldende regelgeving ook nog niets tegen is te doen, nee, die zelfs gestimuleerd moet worden gezien de toenemende vergrijzing en de daardoor te ontstane spanning op de arbeidsmarkt. Maar kortzichtigheid loont nog altijd in onze polder en vooral het aanjagen van angst tegen grootheden en verschijnsels die nauwelijks lijken te bestaan. Zoals de cijfers opnieuw knalhard bewijzen. Misschien dat de PVV daarom beter haar pijlen kan richten op de brenger van dit voor haar zo slechte nieuws, het CBS. Hoewel het natuurlijk stukken lekkerder scoort als je op mensen die anders zijn dan wij een stempel kunt drukken. Dat reageert wel zo prettig af en helpt veel meer dan de feiten zoals ze zijn te ontkennen. Want je zou de waarheid eens onder ogen moeten zien en dan merken dat ze jouw leugens heeft achterhaald.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op De waarheid van het CBS

 1. Frankie zegt:

  Jij krijgt bij deze iets van mij, Rob Schimmert. Misschien ben je benieuwd wat je dan van mij krijgt. Voor het geval dat zo is, zal ik het je vertellen: ten eerste krijg jij van mij, met terugwerkende kracht, Gelijk in alles wat je tot nu toe hebt geschreven. Daarnaast krijg jij van mij, in het voren, Gelijk voor alles wat je nog zal schrijven. Bij deze komt het Grote Gelijk naar je toe. Kun je vangen?

  Verder krijg je van mij bewijs hoe aantrekkelijk jij – in dit geval – als vijftigplusser werkelijk bent voor – in dit geval – dit exemplaar van de andere sexe. Dat bewijs laat even wat langer op zich wachten. Maar op een dag denk jij: “Ja, ik ben overtuigd. Ik was inderdaad te aantrekkelijk voor haar.”

  Het beste.

  • robschimmert zegt:

   Nou, nou, is de knipoog elders van een man die al ver over zijn houdbaarheidsdatum heen is, ook niet meer aan jou besteed?

   • Frankie zegt:

    Geen enkele man, van geen enkele leeftijd, beschouwt zichzelf als “over de houdbaarheidsdatum heen” voordat zijn apparaat het opgeeft, dus dit herken ik als een frase, zo hol als een frase maar zijn kan. En gebeurt dat, dat z’n apparaat het opgeeft, dan zijn de rapen pas echt gaar.

    Nogmaals, het beste.

 2. mack zegt:

  Of een moslim nu uit Duitsland, Macedonië, of Turkije komt, dat zal de PVV worst wezen.

 3. Laurent zegt:

  Ja, daarom krijgt Leers het aantal islamitische immigranten ook niet gehalveerd, want het waren er al zo weinig. Ga dat maar weer eens braaf uitleggen bij Wilders, Leers.

 4. Sjoerd zegt:

  Vijftigplusser is toch een compliment van Franky….

 5. robschimmert zegt:

  @ Frankie:
  Je kunt, denk ik, toch echt beter stoppen met jouw wetten en theorie op de helft van de mensheid van toepassing verklaren. Uit eigen ervaring – want mag ik mijzelf misschien het beste kennen? – weet ik dat je bij herhaling de plank misslaat, tenminste als het om mij alleen gaat. Waarmee je jezelf diskwalificeert. Ten onrechte overigens, maar dat terzijde omdat ik weet dat je aan zo’n oordeel verder toch geen waarde hecht.

 6. Margo zegt:

  Ja, van Frankie worden we onderhand een beetje moe. Daarom mijn verzuchting, ga met je eigen weblog verder, wat ook weer de toorn van mevrouw opriep. Ze denk iedereen te kennen en wat erger is, haar gif op andermans weblogs te moeten spuien.
  Hoe zit het met je zelfkennis Frankie?

 7. Frankie zegt:

  Overmoed is de specialiteit van mannen. Voor mij is er weinig verloren. Realiseer je dat wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s