Tien van Toen (343)

Deze keer komen tien sportevenementen of – manifestaties aan de orde die in de afgelopen vijftig, zestig jaar een bloeiend bestaan hebben gekend, maar om de een of andere reden een stille dood zijn gestorven en daarna deel uit zijn gaan maken van de vaderlandse sportgeschiedenis:

Tulpenrallye (autosport) – Olympische dag – Derby van de Lage Landen (paardensport) – Wonder van Obbicht (wielrennen) – Zesdaagse van Maastricht (wielrennen) – Grand Prix van Zandvoort (autosport) – Het Melkhuisje (tennis) – Tournooi om de Zilveren Bal (voetbal) – Gymnastrada (turnen) – Ronde van het IJsselmeer (wielrennen)

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Tien van Toen (343)

  1. Mack zegt:

    Mooi lijstje. Het Melkhuisje hoort er zeker bij. Het is waarschijnlijk een kwestie van verkeerde marketing geweest, dat ze een stille dood stierven. Of ze bestaan nog gewoon en heten nu De Praxis ronde, het Calvé tournooi, enz…

  2. fien zegt:

    Ik heb jaren geleden nog toernooien op het Melkhuisje bijgewoond. Mijn nicht woonde in Hilversum en tenniste knap hoog in de competitie. Het was één van de gezelligste toernooiparken van Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s