Te gek voor woorden (100)

De honderdste aflevering van dit blok “Te gek voor woorden” betekent tegelijkertijd ook de laatste aflevering ervan, althans in deze vorm van een drieluik met drie rare berichten. Wat niet inhoudt dat ik die gekke, curieuze berichten helemaal zal laten lopen. Vast niet. Maar, als ik er op een stuit, zal ik het als los eindje hier of daar op mijn weblog plaatsen. Dus daarom voor de laatste keer een rondje met zonderling nieuws, dat vandaag uit Nigeria, Rusland en Drenthe komt:

Een baby van een maand oud staat op de loonlijst van de regering van een Nigeriaanse deelstaat. Ook heeft de zuigeling al een diploma op zak. De naam van de baby werd onlangs ontdekt op een betaalbewijs van een lokale overheidsraad in het noorden van Nigeria, in Zamfara. De baby bleek het kind van een van de medewerkers van de lokale overheid te zijn. Dat deze baby ook in het bezit is van een diploma is nog verbazingwekkender. Onder overheidsmedewerkers is het een wijdverspreide trend om de namen van hun vrouwen en kinderen op de loonlijst te noteren. Eerder werd in augustus de naam van een vijf maanden oude baby ontdekt op de loonlijst van een andere Nigeriaanse gemeente. Zamfara is een van de twaalf overwegend islamitische staten waar de sharia-wetgeving van kracht is. Dit betekent dat na diefstal een hand wordt geamputeerd. Toch is er sinds de invoering van de sharia in 1999 nog niemand berecht voor corruptie.

De Russische politie heeft bij een 45-jarige man thuis 26 vrouwenlijken gevonden. De man had de stoffelijke overschotten kennelijk op begraafplaatsen uitgegraven. De lijken waren gemummificeerd. De man had de vrouwen, die een leeftijd van 15 à 25 jaar hadden bereikt, aangekleed met vrouwenkleren en opgemaakt als poppen. Zijn bizarre activiteiten werden ontdekt toen zijn ouders hem thuis in Nizjni Novgorod kwamen opzoeken. De politie deed daarop huiszoeking. De man is aangehouden. De man staat plaatselijk bekend als kenner en liefhebber van begraafplaatsen, waar hij ook zou overnachten. Over de achtergrond van zijn verzamelwoede is nog niets bekend.

Het Drentse natuurgebied Bargerveen is ingericht als een hersteloord voor gestreste bijen. Het hoogveengebied dient als rusthuis voor bijen die van de kaart raken bij het bestuiven van gewassen in het aangrenzende kassengebied bij Erica en Klazienaveen. Volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer raken de bijen sneller uitgeput door de hoge temperaturen in de kassen. ”Daarom worden ze na enkele weken vervangen door een nieuwe ploeg.” De overwerkte insecten mogen vervolgens een paar weken uitpuffen en voor nageslacht zorgen in de bijna 200 kasten die staan verspreid langs de rand van het natuurgebied. ”Daarna moeten ze weer aan de slag.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Te gek voor woorden (100)

  1. Mack zegt:

    Je hebt luxe bijen en werkbijen.

  2. Sjoerd zegt:

    Alsof dat geen diermishandeling is met die bijen….

  3. Frankie zegt:

    Je corrupte baby op de loonlijst zetten? Sja, daar word je vanzelf toe gedreven, als alle handen van je corrupte vrouw en corrupte oudere kinderen op zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s