Het land van Opstelten

Het lijkt er verdraaid veel op dat we met dit kabinet weer aardig op weg zijn naar af. Met dank aan de prominente rol die de nationale Bromsnor Opstelten in dat proces speelt. Want hij lijkt hard bezig om zijn gedroomde rol van eerste veldwachter van Nederland voor zichzelf te gaan arrangeren. Allereerst met zijn nationale politiekorps waarvan hij zichzelf tot baas heeft benoemd. Maar om zijn jongensdroom echt handen en voeten te geven wordt onder zijn impuls Nederland weer een afgebakend gebied waarin hij echt los kan gaan in het vangen van boeven en vreemdelingen. Agenten, nee zijn dienders, gaan met handcomputertjes de straat op om bij in hun ogen verdachte personen vingerafdrukken af te nemen, waarna deze ter plekke ingevoerd worden in de landelijke database met de mogelijkheid van direkte arrestatie. Wat qua slagkracht en impact nog klein bier is en eigenlijk nog niet eens gemaakt lijkt op de maat van Opstelten die graag in nationale verhoudingen denkt, met zijn rug vooral gekeerd naar Europa. Waardoor het kan gebeuren dat we vanaf 1 januari 2012 Schengen gewoon aan ons laars lappen en weer zoals vroeger grenscontroles gaan houden, alleen stukken beter en slimmer. Niet de conventionele met ouderwetse douaniers. Nee, we gaan dat op vijftien plaatsen bij grensovergangen met camera’s doen met daaromheen mobiele controleteams die bemand worden door marechausses.

Elk kenteken, elke auto en elke inzittende wordt zo in beeld gebracht bij het binnenkomen van Nederland waarna ze bij een gekonstateerde ongerechtigheid, bijvoorbeeld bij een opsporingsbevel of een openstaande boete, aan de kant kunnen worden gezet. En dat dat ook opgaat voor vreemdelingen die onze grens passeren, spreekt welhaast voor zichzelf en biedt aldus Opstelten een ideaal hulpmiddel om die toevloed van immigranten sowieso op te drogen, maar ook van haar meest verdachte elementen te ontdoen. Waarbij het helemaal helpt als de aldus verzamelde gegevens een aantal weken bewaard worden. Ja, laat een Opstelten ongebreideld zijn gang gaan en je krijgt nog eens wat. Een echte veldwachter die weet wat leveren is, dat is hij zeker, en die bovendien door roeien en ruiten gaat om zijn doel te bereiken. Dus geen boodschap heeft aan persoonlijke levenssfeer, privacy -wetgeving, Rechten van de Mens, Europese verdragen of afspraken, om nog maar over Schengen te zwijgen dat in zijn ogen een wassen neus is. Allemaal lastig en een hoop gedoe dat ons belemmert om weer fijn onder ons te zijn, waar Ivo dan weer lekker kan bassen en het hoogste woord mag voeren. Want dat blijft zijn ultieme doel. De baas zijn en daar dik over lullen zoals vroeger op de soos, bij Minerva in Leiden, toen Nederland zichzelf nog goed begreep. Zo zou het van Opstelten dus weer best mogen worden. En tegen spruitjes heeft hij uiteraard ook geen enkel bezwaar.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Het land van Opstelten

 1. Frankie zegt:

  “De baas zijn en daar dik over lullen zoals vroeger op de soos”

  Het taalgebruik in jouw logjes is anders ook niet meer wat het ooit was. Dergelijke grove stijlfiguren had jij eerder nooit nodig om je punt te maken.

  Verder blijft mijn advies in reactie op je vorige logje (over de Grieken) van kracht.

 2. Laurent zegt:

  Het is nog leuker, die vingerafdrukken op straat afnemen zijn specifiek bedoeld voor het opsporen van illegale vreemdelingen. Dus over straat lopen als je een ander kleurtje hebt dan de gemiddelde Nederlandse bleekscheet wordt een waar feest, want waar anders moet een agent aan kunnen afleiden dat je eventueel niet Nederlands bent?

 3. Frankie zegt:

  Het sterft van de (per definitie hoogmoedige) moraalridders, die gebukt gaan onder de verontwaardiging hierover: dat het feit dat zij aan moraal doen nog niet betekent dat ze die moraal dus ook aan anderen kunnen opleggen. Terwijl dat wel zou dienen te behoren te moeten!!! De moraalridders kreunen onder het gewicht van de slechte mensen, niet doorhebbende dat die slechte mensen (want dat zijn er nogal wat) voor een groot deel overlappen met de onafzienbaar grote groep van zieligen die zijn menen te moeten beschermen tegen de slechte mensen.

  De moraalridders kijken diep in hun hart op iedereen neer, behalve op zichzelf. Nog dieper in hun hart vinden zij zichzelf eigenlijk nOg waardelozer dan de rest. Vandaar dat krampachtige zichzelf (via anderen) bestaanrecht verlenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s