Mijn tegengeluid

Vaker werd mij, als ik weer eens de staf brak over de standpunten van Wilders en zijn PVV, voor de voeten geworpen dat ik wel erg in herhalingen verviel en dat mijn verhalen toch niet meer opschoten, omdat nu wel genoegzaam bekend was waar die Wilders voor stond. We weten het nu allemaal wel, zo luidden de reacties, dus kunnen we hem beter een end weg laten lullen en intussen overgaan tot de orde van de dag. Alsof die rabiate prietpraat van Wilders daar niet toe behoort. In mijn beleving toch duidelijk wel, waardoor ik erover zal blijven schrijven en beslist doorga met stelling er tegen te nemen. Omdat ik nu eenmaal de pest aan bekrompenheid en egoïsme heb, waarvan hij de belichaming en verpersoonlijking is. En als dat dan ook nog uitstraling heeft en voorzien is van een grote mond, waardoor hij zo maar kan aanslaan bij groepen van mensen, die in hem hun eigen gevoel en ressentiment weerspiegeld zien, dan ben ik er toch graag als de kippen bij om ook een ander geluid te laten horen. Waardoor ik doe wat ik doe om nog erger te voorkomen, al is het maar in die kleine kring om mij heen. Met die illusie voed ik mij en hoop ik een begin van verandering teweeg te kunnen brengen. Of moet ik dan echt wegkijken en de boel de boel laten en er genoegen meenemen dat er nog alleen aan ontwikkelingsamenwerking wordt gedaan als ons land er zelf beter van wordt?

En is het werkelijk zo dat wij met ons zestien miljoenen schrik moeten hebben voor 1 miljoen allochtonen die bovendien ook nog onder ons zijn en waarvan wij toch zien dat het overgrote deel van harte met ons meedoet? Wat is dat dan voor een gezwets dat over een tegendeel gaat en dat gemakshalve ook geen enkele asielzoeker of vreemdeling vertrouwt, waardoor deze in principe moeten opsodemieteren omdat wij het met ons allen graag goed willen houden. Dat is de teneur, die mentaliteit, van alles voor onszelf en vooral niemand anders iets gunnnen en als het enigszins kan zelfs nog beter van anderen worden, die mij het hevigst tegen de borst stuit. Waarbij het nog erger is dat het zelfs meer en meer als een geloof uitgedragen wordt, waaraan niet te tornen valt. Want wee je gebeente als je er iets over zegt of het in twijfel waagt te trekken, dan heb je het dus gevreten en kun je ervan lusten in al die media die die sentimenten zo graag uitdragen en zelfs opkloppen, omdat ze er zelf ook beter van worden, want beter bekeken en gelezen worden, dus weer geld bijgeschreven krijgen. Nou, en dat wilde ik toch niet klakkeloos laten gebeuren. Vandaar mijn massieve verzet tegen die pestilentie die PVV heet en die het beschavingsniveau van Nederland steeds verder ondermijnt, wat mijn tijd zeker niet zal duren. Dus daarom zal mijn geluid daartegen tot mijn laatste ademtocht te horen zijn. Waarmee men het hier dan maar op gezette tijden zal moeten doen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Mijn tegengeluid

 1. Frankie zegt:

  Moraal heeft in de politiek geen plaats.
  Wanneer dringt het ooit tot ulieden door?
  Slaaf zijn is een keuze, net als haat.
  Slechts ZELFbeHEERSEN stelt u nooit teloor.

 2. Laurent zegt:

  Ik denk dat we het dieptepunt voorbij zijn. Het CDA begint te voelen wat voor destructief effect hun keuze voor dit kabinet op hun electoraat heeft en ofwel zij zullen tzt de stekker eruit trekken of dusdanig dwars gaan liggen dat de PVV dat doet. En dan is het over en uit voor de PVV, die komen in geen enkele regering meer terecht.

  • robschimmert zegt:

   Bij het CDA moet ik alles, zolang daar types als Verhagen, Leers en Koopmans rondlopen, wel zien om het te geloven.

   • Frankie zegt:

    Het blijft een droevige zaak, christenen in de politiek. Nog droeviger komt mij de hulpbisschoppelijke vriendschap en steun aan CDA-kopstukken als Leers voor. Het is maar goed dat Christus geen graf heeft want hij zou niet meer stoppen met omdraaien.

 3. Mack zegt:

  Partij voor de vrijheid, het klinkt toch veelbelovender dan partij van de arbeid. Straks denken mensen nog dat je bij de een vrij krijgt en bij de ander moet werken. Dat verklaart misschien een deel van het succes en van de tegenslag.

 4. Sjoerd zegt:

  Wilders, kennen we die dan…

 5. Frankie zegt:

  De politieke mens is de mens die tracht om anderen verantwoordelijkheden in de schoenen te schuiven. Prima hoor, maar van mijn energie en humeur zou ik het echt zonde vinden.

 6. pjotr zegt:

  Rob, blijf doorgaan met je tegengeluid!

 7. Margo zegt:

  Even wat anders, heb je al een export van je weer tot leven gewekt weblog kunnen maken.

  • robschimmert zegt:

   Ik heb nog geen teken van leven van webstreepjelog ontvangen. Dus ik zou niet weten hoe ik moet inloggen. Ik blijf wachten, maar niet meer in lijdzaamheid. Komt tijd, komt raad en ze zoeken het verder maar uit. Maar doet zich een kans voor, dan ga ik exporteren en importeren, eventueel met jouw hulp c.q. advies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s