Te gek voor woorden (99)

Het valt mij op dat de nieuwtjes die de laatste tijd onder dit hoofdje geplaatst worden steeds minder bizar en curieus zijn en veel meer het predikaat ‘opmerkelijk’ verdienen. Ook vandaag is het van datzelfde laken een pak. Reden waarom ik overweeg om de honderd afleveringen vol te maken en het er dan bij te laten. Want het verzamelde nieuws moet natuurlijk wel te gek voor woorden blijven.

Omdat het verkeersbord scheef stond, heeft een man in België geen boete gekregen wegens te hard rijden. Een rechter in Kortrijk sprak de man vrij. Hij was met een snelheid van 90 kilometer per uur geflitst in de bebouwde kom. Het verkeersbord was enkele dagen eerder aangereden door een vrachtwagen en stond daardoor scheef. Onleesbaar, oordeelde de rechter. De man had een boete van 500 euro kunnen krijgen en een rijverbod van 14 dagen, aldus de Vlaamse media de afgelopen week.

Een Japanse en Amerikaanse wiskundige zijn wel heel ver gegaan om het tientriljoenste getal te achterhalen van pi, het getal dat de verhouding aangeeft tussen de diameter en de omtrek van een cirkel. Het obsessieve tweetal wilde zo graag het record van een supercomputer, die tot het vijftriljoenste getal was gekomen, breken dat de constant draaiende pc van de Japanner ervoor zorgde dat het in huis regelmatig 40 graden was. De energierekening van de Japanner was daardoor ook gestegen tot 30.000 yen (280 euro) per maand. ”Wel was het wasgoed vrijwel meteen droog”, zei de vrouw van Japanner Shigeru Kondo tegen de Daily Mail. Door computerproblemen duurde het uiteindelijk ruim een jaar voor Kondo en zijn Amerikaanse metgezel Alexander Yee de uitkomst hadden. Die is overigens 5. De meeste mensen komen niet verder dan drie cijfers voor pi: 3,14.

Marat Safin heeft een bijzondere prijs gekregen. De Russische oud-tennisser kreeg een trofee voor de 1055 rackets die hij in zijn dertienjarige carrière brak, meldt de Franse sportkrant L’Équipe. Dat zijn er ruim tachtig per jaar. Safin, die tegenwoordig zijn partijtjes op de Champions Tour speelt, ontving de prijs tijdens het toernooi in het Chinese Chengdu. Safin, die in 2000 eerste stond op de wereldranglijst, stond bekend als een grillige speler. De Moskoviet kon oogstrelend tennis afwisselen met verschrikkelijk slecht spel, waarbij het ook regelmatig mis ging tussen de oren. De Rus wist zelf niet meer hoeveel rackets er tijdens zijn woede-uitbarstingen waren gesneuveld, maar de statistici van de ATP wel.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Te gek voor woorden (99)

  1. Ik ben niet de meeste mensen. Let op, uit mijn hoofd: 3,1415927. Die laatste 7 is volgens mij niet goed, maar de afronding van mijn rekenmachine op de mavo. Dat getal zit in mijn hoofd, net als de euro/gulden wisselkoers. 2,20371. Verder heb ik nog alarmcodes, pincodes, telefoonnummers en geboorte-data in mijn hoofd. Als ik geluk heb, heb ik die ook paraat als ik voor de alarminstallatie sta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s