Integriteit volgens de PVV

De kiezer die in het bezit is van een goed geheugen, zal zich zonder twijfel herinneren dat de PVV in Limburg vooral de aandacht trok met de slogan dat ze Limburg weer terug aan de Limburgers wilde geven en dat ze ging voor een transparant bestuur. De oude regentenkliek zou wel eens aangepakt worden, werd er hoog van de toren geblazen. Nou, wat die woorden in de praktijk waard zijn geworden, weten al die goedgelovige en tegelijk verongelijkte Limburgers die hun vertrouwen aan dat evangelie gaven, nu in elk geval wel. Hoezo geen achterkamertjes meer? Hoezo het verdwijnen van handjeklap? Niets meer dan loze kreten zijn het gebleken, te oordelen naar wat de gekozen Statenleden van de PVV voor integriteit houden. Hun meest prominente vertegenwoordigers geven daar toch zo hun eigen draai aan en hebben zeker al de nodige twijfel gezaaid omtrent alle goede bedoelingen die zij tijdens de verkiezingscampagnes zo luidruchtig van de daken hebben geschreeuwd om deze weer ijlings op te bergen toen zij eenmaal hun mandaat te pakken hadden. Zoals die fractievoorzitster die schittert door frequente afwezigheid tijdens Statenvergaderingen omdat zij te druk met haar rol in het Europarlement in Brussel is.

Wat niet wegneemt dat zij desondanks de volle mep van haar vergoeding als fractievoorzitster wat gretig incasseert en zo al een fraai staaltje van dat ook door haar gewraakte zakkenvullen demonstreert. Nog bonter maken twee van haar kollega – Statenleden het, te weten Cor Bosman en Michael Heemels. Die hebben het namelijk bestaan om naast hun baan als volksvertegenwoordiger ook nog de job van fractiemedewerker te aanvaarden, een full-time job met een volledig salaris, bovenop de vergoeding die zij als Statenlid ontvangen. Maar veel dwazer is het in feite dat zij in deze constructie zichzelf gaan ondersteunen omdat zij geacht worden deskundigheid, dus toegevoegde waarde, te bezitten. Maar waren diezelfde Bosman en Heemels ook niet Statenlid? Nou, wie het nog begrijpt, mag het van mij zeggen. Bij de PVV hebben ze het in elk geval helemaal door omdat het in die gelederen muisstil is en niemand zich naar aanleiding van deze escapade iets van zich laat horen. Waarmee eens te meer duidelijk wordt dat zelfs transparantie en integriteit op verschillende manieren kan worden begrepen. Met als belangrijkste draaipunt het moment dat men tot de macht wordt geroepen. Dan zijn alle mooie woorden ineens vergeten en kan de verongelijkte Limburger op zoek naar de volgende profeet die zonder twijfel ook graag uit zijn hand eet.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Integriteit volgens de PVV

 1. mack zegt:

  Blabalbla, Laurent is het eens, Frankie is het oneens. Ook weer gehad,

 2. Frankie zegt:

  De PVV deugt inderdaad niet. En dat DAT zomaar kan bestaan, evenals veel andere zaken die beslist niet deugen en toch zomaar kunnen bestaan (zoals daar zijn het tolereren van de totalitaire politieke ideologie die islam heet, het tolereren van dierenkwelling en het tolereren van de verwaarlozing van ouderen) dat is nu precies het punt dat de PVV wil maken. En dat doet zij goed want jij irriteert je er kapot aan.

  Einde toelichting.

 3. Laurent zegt:

  De giller van de dag was Machiel de Graaf (PVV) die in de Eerste Kamer ging staan klagen over het hebben van teveel nevenfuncties van Eerste Kamerleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s