Te gek voor woorden (98)

Hoewel het reguliere nieuws ook voldoende elementen bevat om je over te verwonderen, denk alleen al aan het geteem en getalm van de Europese regeringsleiders, is er nog altijd berichtgeving die de overtreffende trap daarvan genoemd mag worden. Daartoe horen ook de onderstaande drie berichten. Want zo lees je ze niet elke dag:

Een Zuid-Koreaanse vrouw heeft van de regering 4 dollar (omgerekend ongeveer 1 euro) gekregen voor de dood van haar broer. Hij sneuvelde tijdens de Koreaanse oorlog in de jaren 1950 – 1953. Dat hebben Zuid-Koreaanse media gemeld. De familie had nog geen compensatie gekregen. De zuster van de militair ontving in april uiteindelijk via een oude oorlogswet het kleine geldbedrag. De Anti-Corruptie Burgerrechten Commissie zegt het besluit onbegrijpelijk te vinden en vraagt de regering het te herzien.

Een vrouw heeft de afgelopen week een muur van ruim twintig meter van het Zhonghau kasteel in het Chinese Nanjing beklommen om geen entree te hoeven betalen. Ma Jei beklom de muur zonder touw of veiligheidstuigje. De vrouw doet dit naar eigen zeggen al haar hele leven en heeft zo nog nooit de entree van ongeveer 2,50 euro hoeven te betalen. Andere toeristen probeerden de vrouw na te doen omdat het er zo gemakkelijk uit zag. Twee mensen braken een been en moesten naar het ziekenhuis. Drie anderen moesten door de politie worden gered en kwamen met de schrik vrij.

Het werk Bridge No. 114 van kunstenaar Nat Tate wordt binnenkort geveild bij Sotheby’s in Londen. Op zich lijkt daar niets ongebruikelijks aan, ware het niet dat Nat Tate niet echt bestaat. De kunstenaar bleek een bedenksel van de Britse schrijver William Boyd. De auteur hield in 1998 de kunstwereld in de VS voor de gek met de fictieve biografie Nat Tate, An American Artist: 1928-1960. In het boek staan ook reproducties van tekeningen van de kunstenaar. Artiest David Bowie en schrijver Gore Vidal deden beiden mee aan de grap en pretendeerden werk van Tate te kennen of zelfs te bezitten. Prominente schrijvers als Jay McInerney en Paul Auster en schilders als Julian Schnabel trapten erin. Een van de zogenaamde reproducties van Tates werk gaat nu onder de hamer voor het goede doel. Naar schatting levert het op 16 november maximaal 5700 euro op voor de Artist Benevolent Institution.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie