Oren aannaaien

De tweede helft van oktober is niet alleen die tijd van het jaar die de indruk geeft dat het per dag wel tien minuten eerder donker wordt, het is ook de periode van de persberichten waarin de tariefsverhogingen voor volgend jaar worden aangekondigd. Van de premies van de ziektekostenverzekeraars bijvoorbeeld en van het gas, water en licht. Met daaromheen het rookgordijn dat toelichting heet. Want met de privatisering, die ons zoveel goeds zou brengen, hebben wij als consumenten de laatste tien jaar in ieder geval het circus van de rotsmoezen er als zegening bij gekregen. Het is immers elke herfst weer afwachten welk waardeloos verhaal er nu weer opgehangen wordt om prijsverhogingen voor het volgende jaar te kunnen rechtvaardigen. Van een prijsverlaging is het nog altijd niet gekomen ondanks dat bij herhaling, bijna tot vervelens toe werd beweerd dat de vermarkting van allerlei overheidsdiensten concurrentievoordeel en gunstiger prijzen voor de consument zou opleveren. Praatjes voor de vaak dus. Kompleet gelul net als die dikke verhalen die uit de duim van een communicatiemanager worden gezogen om ons consumenten vooral te verzoenen met de onvermijdelijkheid van dat hoger tarief.

De ziektekostenverzekeraars maken het wat dat betreft misschien nog wel het bontst, hoewel ze daarvoor de ruimte van de politiek krijgen. Want wordt het ergens vertoond dat er ondanks de jaarlijks stijgende premies een steeds kleiner pakket aan vergoedingen daartegenover komt te staan? Hoewel, de lieden van het gas, water en licht zijn evenmin te beroerd om de zoveelste smoes te berde te brengen om ons weer meer lichter te maken. Je moet maar het lef hebben om een prijsverhoging aan te kondigen met het argument dat door de kernramp in Japan en de opstanden in de Arabische wereld de druk op en de vraag naar energievoorraden alleen maar stijgt. Waardoor ik geneigd ben om daaraan toe te voegen dat 1912 een schrikkeljaar is en er volgend jaar in Amerika presidentsverkiezingen zijn. Als er dan toch tangen op varkens moeten slaan en een eind in de ruimte gekletst moet worden, dan maar meteen goed en vooral niet te ingewikkeld als ons toch oren aangenaaid moeten worden……

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Oren aannaaien

 1. Rob Alberts zegt:

  Als ik dit goed lees kost een paar nieuwe oren mij dus extra?
  Tja, Oost-Indisch doof blijven voor alle prijsverhogingen lukt niet.
  Bezorgde groet

 2. Frankie zegt:

  Je kunt je eigen energie opwekken. Ik las eens iets op de site Argusoog over een apparaatje voor je eigenste electriciteitsvoorziening thuis. Vraag me er het fijne niet van maar het kan dus. Weet Xiwel misschien meer hierover? Xiwel…?

  Wat betreft de slinkende vergoedingen door verzekeringen tegenover hun hoger wordende premies: het is niet leuk, maar we zijn wel erg verwend geworden in dat opzicht moet ik bekennen. Overal willen we grof geld voor neerleggen, met name luxe, maar niet voor onze gezondheid, zo begon het te lijken. Bovendien speelt natuurlijk parten dat de medische wetenschap steeds meer kan, bij een almaar groeiende en emanciperende bevolking die onder steeds meer stress staat, met alle gevolgen van dien. Het moet uit de lengte of uit de breedte.

 3. Sjoerd zegt:

  Goh, wat maak jij veel lawaai vandaag. It’s weekend….

 4. Mack zegt:

  Ja, maar dat is ook de hoofdtaak van een manager. Dingen creeeren waar geen behoefte aan is, en recht praten wat krom is. Als je dat goed kunt, nou, dan is je bedje wel gespreid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s