Een dikke streep eronder

Het is inmiddels bijna acht weken geleden dat mijn oude weblog uit de lucht is gegaan omdat hostprovider ‘webstreepjelog’ van software moest veranderen, over moest van Typepad naar WordPress. Hoe dat allemaal in zijn werk is gegaan of juist niet, want in de soep is gedraaid, is inmiddels genoegzaam bekend. Dus zal ik daar verder ook geen aandacht meer aan besteden. Hier en nu zet ik een dikke streep onder dat verleden dat bij elkaar vijfenhalf jaar en de nodige duizenden logjes omvat en waarvan ik veronderstel dat die door alle gepruts definitief verloren zijn. Dood – en doodzonde natuurlijk, maar verder helemaal niets aan te doen. Dus zinloos om me daar nog kwaad over te maken en er verder energie in te steken. Hoogstens kan ik de stille hoop koesteren dat er ooit nog een dag komt dat alles bij ‘webstreepjelog’ weer op zijn plek valt, hoewel ik mij daar weinig illusies over maak. Gesteld dat dat toch zou gebeuren, dan zal ik er als de wiedeweerga bij zijn om dan nog te redden wat er te redden valt. Maar nogmaals, ik heb genoeg gekluns gezien om eigenlijk verder totaal niets meer uit die hoek te verwachten.

Van afstand en zijdelings houd ik mij nog wel op de hoogte door af en toe de status van wat een migratie moest heten, te peilen op http://www.jeroenmirck.nl/page4/ waar op 26 augustus een begin is gemaakt om dat hele proces op de voet te volgen, onder andere door regelmatig updates van webstreepjelog te plaatsen en deze van commentaar te voorzien. Wat nog eens verlevendigd werd en wordt door de honderden comments van gedupeerde webloggers met als gevolg dat ik momenteel een vrij helder beeld heb van het verloop van die hele verhuizing die dus in 48 uur gepiept zou zijn, maar die totaal de mist in is gegaan zonder ook maar een kans of een zicht op een nieuw begin. Vandaar dus die dikke streep die ik hier nu in alle realisme zet, omdat ik weet dat het nooit meer goed komt. En wat ik op enig moment, als er toch nog van een herstel sprake zou zijn, nog binnen – en terughaal, is dan alleen maar meegenomen, met daarbij het besef en nog meer de lering dat zo’n kostbaar verlies mij nooit meer overkomt. Want het blijkt te riskant om op de deskundigheid van anderen blind te vertrouwen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Een dikke streep eronder

 1. mack zegt:

  Zou het nooit meer goed komen? Er zijn er toch al een paar weer in de lucht? Ik zit ook nog steeds te wachten op een mailtje met wachtwoord.

 2. Laurent zegt:

  Ik denk dat die gegevens nog wel terugkomen, maar er is zoveel misgegaan met hun database dat het onnoemelijk veel werk kost om dat allemaal weer rechtgetrokken te krijgen. Web-log zal op zichzelf op sterven na dood zijn tegen de tijd dat ze het weer op orde hebben, dat wel. Ik heb allang een mail met wachtwoord gehad, maar mijn betweencontinents weblog komt gewoon niet in beeld. Ik heb die inmiddels dan ook bij WordPress ondergebracht.

 3. Sjoerd zegt:

  Altijd zelf zorgen voor een goede backup. En dat zeg ik al jaren.

 4. Margo zegt:

  Ik heb nog wel hoop en dan met name voor wat betreft de teksten. Ik ben bang dat ik mijn waslijntjes blog helemaal opnieuw kan gaan restoren. Hoewel ik allang bij eigen domein zit zijn alle foto’s van voor m’n verhuizing van het weblog en ook als ze terugkomen zullen ze niet meer een correcte link hebben. Ik heb alle foto’s (van alle inzenders) gelukkig op harde schijf, maar het is wel een monnikkenwerk om die allen terug te plaatsen. Ik denk dat jij je oude logjes straks (wanneer??) weer hier kunt importeren hoor! Als dat niet het geval us heeft webminlog zijn eigen bek omgedraaid met deze (mislukte) migratie. Het irriteert mij vooral dat er zo gebrekkig gecommuniceerd wordt, geen antwoorden op onze vragen en er wordt maar steeds gezegd: laat maar een ticket aanmaken. Alsof daar iets mee wordt gedaan!
  Eerlijk gezegd heb ik al lang geen vertrouwen in weblog al toen ze naar type pad overstapten, dat drakerige systeem, had ik het wel gezien.

 5. Margo zegt:

  Nek. Niet bek. 🙂

 6. Wilcootje.nl zegt:

  Het is en blijft bijzonder triest wat er is gebeurd. Zoveel kennis ingehuurd, zoveel geld gespendeerd en dan toch zo’n enorme ICT blunder maken. De grootste verliezers zijn natuurlijk al die mensen die jarenlang hun ziel en zaligheid aan hun weblog hadden toevertrouwd. Dat gaat zover dat er ongetwijfeld mensen emotioneel getroffen zijn door deze historische dataverlies.

  De eigenaar van web-log.nl ziet door deze blunder in een klap de miljoenen verdampen die ooit zijn betaald en die bij lange na nog niet terug waren verdiend. Pas met de nieuwe opzet zou het grote geld binnen moeten stromen. Die droom is inmiddels verdwenen…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s